Pelerini in cealalta emisfera

marți, 03 ianuarie 2012, 21:04
3 MIN
 Pelerini in cealalta emisfera

* Odata cu inceputul noului an, activitatea in sportul alb s-a reluat in emisfera australa cu turneele care preced primul Grand Slam al anului 2012, Australian Open. La Brisbane (Australia), jucatoarea romana Simiona Halep a infruntat-o pe celebra belgiana Kim Clijsters, care a revenit dupa cinci luni de inactivitate din cauza unei accidentari. Kim s-a acomodat rapid cu conditiile de joc, dispunind de Simiona in 63 de minute, cu scorul de 6-1, 6-4. Trebuie remarcat faptul ca jucatoarea belgiana a trecut si de turul II, dupa ce a dispus cu 6-1, 1-6, 6-3 de Ana Ivanovic (Serbia).

In turneul masculin de la Brisbane, sintem reprezentati pe jumatate de perechea Horia Tecau/Robert Lindstedt (Romania/Suedia, nr.3), care s-a calificat in sferturile de finala. Tecau si Lindstedt au trecut in runda inaugurala de perechea ucraineana Oleksandr Dolgopolov/Denis Molchanov, scor 6-4, 6-4, dupa 68 de minute de joc.

* La Auckland (Noua Zeelanda) – turneu dotat cu premii in valoare totala de 220.000 de dolari, Monica Niculescu a debutat victorioasa atit la simplu, cit si la dublu. Ea a avut nevoie de o ora si jumatate pentru a trece de americana Jamie Hampton (venita din calificari), dupa un set dificil cistigat la tie-break si un al doilea decis cu scorul de 6-1. Monica (nr. 8) va juca in turul secund cu chinezoaica Zheng Jie, care a trecut cu 4-6, 6-3, 6-4 de japoneza Ayomi Morita. La dublu, Monica face pereche cu jucatoarea franceza Alizé Cornet, cele doua trecind in primul tur de opozitia romancelor Elena Bogdan si Alexandra Dulgheru, cu 6-3, 6-4. Alte doua jucatoare romane au fost eliminate in primul tur: Alexandra Dulgheru – 2-6, 3-6 cu Christina McHale (SUA) si Sorana Cirstea, 4-6, 6-7 cu favorita nr. 4, Flavia Pennetta (Italia). Sorana (in pereche cu croata Darija Jurak) a fost eliminata si la dublu, de catre germanele Kristina Barrois si Anna-Lena Grönefeld, scor 3-6, 1-6.

* Dupa citeva luni de pauza, cel mai bun tenisman roman in activitate, Victor Hanescu, participa la turneul de la Chennai (India), dotat cu premii in valoare totala de 398.250 de dolari. In primul tur, Hanescu a trecut de americanul Sam Querrey cu 6-3, 6-4, dupa o ora si 16 minute de joc. In turul doi, Hanescu il va intilni pe Milos Raonic, din Canada, cap de serie numarul 4.

Alte rezultate in turul I la Auckland: Svetlana Kusnetova (Rusia, nr. 3) – Alison Riske (SUA) 6-3, 6-3; Roberta Vinci (Italia, nr. 6) – Rebecca Marino (Canada) 7-5, 6-4; Peng Shuai (China, nr. 2) – Aravane Rezai (Franta) 6-4, 3-6, 6-4; Julia Goerges (Germania, nr. 5) – Greta Arn (Ungaria) 7-5, 3-6, 6-4.

Intreceri tari in Cupa Hopman
Pe terenurile de la Burswood Dome din Perth au inceput, ca la fiecare inceput de an, intrecerile competitiei pe echipe mixte dotata cu Cupa Harry Hopman, in onoarea legendarului capitan nejucator al echipei de aur a Australiei. Competitia se disputa intre opt echipe, impartite in doua grupe, cele doua cistigatoare urmind a juca finala. In prima grupa Cehia, o echipa redutabila formata din Petra Kvitova si Tomas Berdych, a invins cu 2-1 Bulgaria. Daca Tvetana Pironkova a fost invinsa clar (4-6, 2-6) de revelatia tenisului feminin din 2011, speranta tenisului bulgar, Grigor Dimitrov, a dus trei seturi in fata lui Berdych, experienta cehului aducindu-i victoria cu 6-4, 6-7, 6-3. Bulgarii au avut ambitia sa se revanseze la dublu si au reusit, scor 2-6, 6-3, 11-9. In celalalt meci al grupei A, Danemarca (echipa formata din reputata Caroline Wozniacki si anonimul Frederik Nielsen) a invins echipa americana Betthanie Sands – Mardy Fish. Caroline a fost artizana principala a victoriei, dar trebuie spus ca si Nielsen a dus o lupta dirza cu mult mai bine cotatul Fish, in fata caruia a cedat cu 6-4, 6-7, 4-6. In grupa B, Franta, cu Marion Bartoli si Richard Gasquet a invins China cu 2-1, victoria lui Li Na (2-6, 6-2, 6-4) nefiind suficienta, iar Spania (Anabel Medina – Fernando Verdasco) a dispus, in cea mai disputata intilnire, cu 2-1 de echipa australiana, cu Jarmila Gajdosova si Lleyton Hewitt, intilnire decisa la dublu cu 3-6, 6-3, 11-9. In ziua a doua, Spania a invins China cu 2-1 (tot Li Na a scos punctul de onoare), iar Franta a dispus de Australia cu 3-0. Meciul dintre Spania si Franta va decide cistigatoarea grupei.

Comentarii