Penicilina sufera de un complex de inferioritate in fata bucurestencelor?

vineri, 13 noiembrie 1998, 00:00
2 MIN
 Penicilina sufera de un complex de inferioritate in fata bucurestencelor?

Intrebarea din titlu nu pare deplasata, daca stam si privim cu atentie rezultatele inregistrate pina acum de echipa de volei feminin a Iasului in cele sase etape disputate din campionatul Diviziei A: fetele antrenate de Nicu Roibescu si Aurelia Ichim au inregistrat trei victorii (doua acasa, una in deplasare) si trei infringeri (toate in deplasare), incheiate cu acelasi scor, 3-0. Interesant este ca toate meciurile pierdute s-au jucat in Capitala, impotriva echipelor RATB, Dinamo si Rapid. Tehnicienii ieseni nu-si puteau explica dupa nici unul din aceste meciuri cauzele unor infringeri atit de severe, in conditiile in care, atunci cind evolueaza pe teren propriu, iesencele parca "maninca jar" si serg pe jos cu adversarele. Atit la RATB, cit si la Dinamo, Tatiana Popa si colegele sale au avut la un moment dat disputa in mina, dar n-au reusit sa-si adjudece setul care le-ar fi eliberat de trac si s-au intors acasa cu traista goala. Ce s-a intimplat, insa, etapa trecuta, in Giulesti, depaseste orice limite ale inteligibilului: echipa care numai cu o saptamina in urma zdrobise cu 3-0 pe campioana en-titre a fost incapabila sa dea cea mai palida replica Rapidului, adunind doar sapte (!) puncte in tot meciul. O infrigere atit de rusinoasa nici nu-si mai amintesc suporterii Penicilinei ca echipa ieseana sa fi incasat vreodata…
E greu de spus acum daca voleibalistele iesence nu se pot regasi la meciurile pe care le disputa in deplasare (mai ales ca in prima etapa au cistigat cu 3-0 la Cluj) sau ca au un complex de inferioritate in fata echipelor bucurestene. Daca acesta din urma e motivul infringerilor la scor suferite pina acum, poate ca miine e momentul sa spargem gheata. In etapa a saptea a Diviziei A, elevele lui Nicu Roibescu vor primi vizita revelatiei acestui sezon, echipa bucuresteana Metal 33, care nu a pierdut decit un singur meci pina acum si a facut citeva victime cu nume sonore, precum RATB, Dacia Pitesti si Unic Piatra Neamt. Chiar daca vor juca cu echipa clasata actualmente pe locul doi in clasament, iesencele nu trebuie sa uite ca au un ascendent moral asupra sa, in ultimele doua editii de campionat Metal 33 nereusind sa invinga Penicilina niciodata. Asa ca, probabil, complexele lor sint mai mari decit ale noastre!
Din etapa de simbata mai retin atentia intilnirile Dacia – RATB si Dinamo – Univeristatea Bacau, in care evolueaza formatii cu aspiratii la cupele europene. (Ion TEODOR)

Comentarii