Pentru impresia lui Ion Moldovan

vineri, 22 mai 1998, 23:00
2 MIN
 Pentru impresia lui Ion Moldovan

A intrat in obisnuinta Politehnicii sa se deplaseze la Brasov. Numai ca, astazi, formatia din Copou va face ultima halta in acest sezon sub Timpa deoarece, urmare a disputarii returului in ritm alert, cortina campionatului va fi trasa mult mai devreme, iubitorii fotbalului fiind cu gindul la Mondialele din Franta.
Meciul va fi unul doar pentru orgoliu si, eventual, pentru prima de joc, ambele echipe indeplinindu-si obiectivul prevazut in acest sezon. Mai mult, rezultatul partidei nu prezinta nici un impact nici asupra clasamentului, doar victoria iesenilor coroborata cu un esec al Rocar-ului la Galati (pentru ca e greu de crezut ca Gloria Buzau va lua vreun punct la Plopeni) indepartind adversarele de astazi de pe locurile 10 si 11, acolo unde si-au stabilit "cartierul general" Poli si Metrom. Dupa esecul in fata "stegarilor" Poli (locul 10, 44 puncte, -7 in clasamentul adevarului) si-a lins ranile si a plecat la Brasov hotarita sa lase totusi o ultima impresie favorabila in actualul campionat. De la ieseni va lipsi sigur Cantea (ocupat cu examene la Facultate) si Ionescu (accidentat), Paraschiv, Abalasei, Onut si Ambrosie sint incerti si nu se stie daca vor fi folositi Urdaru, Dragoi si Dobrea. La meci va asista si preconizatul viitor antrenor al Politehnicii, Ion Moldovan asa ca oaspetii vor juca mai degraba pentru ca prima impresie lasata fostului dinamovist sa fie favorabila.
Metrom (locul 11, 41 puncte, -7 la adevar) este o echipa echilibrata care, sub conducerea fostului fotbalist brasovean Adrian Furnica, a reusit sa aiba un traseu lipsit de orice emotii in actualul sezon. Gazdele de astazi sint o echipa care nu au intrat in preconizata "cooperativa" brasoveana, orgoliile proprii contind mai mult decit "interesul urbei".
Asadar, astazi, la Brasov, Metrom – Poli, intr-un meci de vacanta. In tur, scorul a fost alb.
Formatiile probabile:
Metrom – Belean – Dirvareanu, Mircioiu, Seitz, Movila – Visan, Marsavela, Mihai, Gorga II – Grigore, Manole.
Politehnica – Cimpeanu – Gavrilescu, Abalasei, Urdaru, Rudac, Grigorie – Botan, Caunei, Onut – Paun, Tiron. (Ovidiu MINEA)

Comentarii