Piturca – Lacatus, imposibila iubire

vineri, 20 octombrie 2000, 23:00
2 MIN
 Piturca – Lacatus, imposibila iubire

Primul esalon al fotbalului romanesc programeaza astazi, de la ora 15,00, trei partide: Gloria Bistrita – FCM Bacau, Foresta Suceava – FC Arges Pitesti si Universitatea Craiova – Gaz Metan Medias. Pe stadionul din Bistrita, gazdele trebuie sa confirme punctul pretios obtinut etapa trecuta la Pitesti printr-o victorie in fata echipei din Bacau, ceea ce nu este chiar asa de simplu. "Minjii" lui Ghita Poenaru se afla iintr-o situatie de loc roza, cu -3 la "adevar" si vor fi condamnati sa atace, pentru a intra intr-o zona mai calda a clasamentului. Zona in care se afla "tapinarii" suceveni, care vor intilni pe FC Arges, o echipa care joaca indeobste mai bine in deplasare, decit acasa.
In Banie, universitarii olteni sint, logic, favoritii intilnirii cu lanterna clasamentului. Echipa din Medias nu se da batuta dinainte, lucru dovedit de excelentele evolutii de la Pitesti si de pe stadionul bucurestean din "Drumul Gazarului".
De la ora 17,00, pe stadionul "Giulesti" se intilnesc Rapid si Ceahlaul Piatra Neamt, intr-o partida transmisa in direct de ProTV. Ambele echipe si-au dezamagit crunt suporterii. Daca nemtenii, aflati de doua ori consecutiv in postura de echipa europeana se afla intr-o situatie de retrogradare extrem de probabila, trupa visinie din Giulesti sta pe la mijlocul clasamentului, pozitie cu care infocatii suporteri de dincolo de Podul Grant nu se impaca in nici un fel, ei cerind demisia antrenorului, nimeni altul decit supertitratul Anghel Iordanescu. Va fi, deci, o batalie crunta in Giulesti…
In sfirsit, miine au loc doua atractive partide interbucurestene: Rocar – Dinamo (ora 14,00, meci transmis de TVR 1) si FC National – Steaua, de la ora 21,30, partida ce va putea urmarita in direct, la Pro TV. Anul trecut, pe vremea asta, Rocar – Dinamo era o disputa in familie, echipa bercenara fiind recunoscuta ca un satelit a clubului dinamovist. Acum "prietenia" s-a stricat si meciul pare deschis oricarui rezultat. La fel ca si partida din Cotroceni, unde, de pe bancile tehnice, se infrunta cuplul de atacanti ai Stelei de aur: Victor Piturca si Marius Lacatus. Daca ne gindim si la faptul ca Lacatus a pierdut postul aproape sigur de antrenor al Stelei in favoarea lui Piturca dovedim inca o data ca nu-i cale de impacare in Cotroceni. Nu mai e nevoie sa mai amintim si miza deosebita a partidei: Nationalul are -5 in clasamentul adevarului, infringerea avind consecinte catastrofale pentru "bancari", in timp ce Steaua, detronata simbata din pozitia de lider, trebuie sa cistige pentru a nu pierde plasa oltenilor…
Rezultatele si marcatorii in primele doua meciuri ale etapei: FC Brasov – Petrolul Ploiesti 1-0 (0-0). Vasc (’69); Astra Ploiesti – Otelul Galati 2-1 (2-1). Craciun (’39, ’44) / Mozacu (’38). . (Nic. G)

Comentarii