Plimbare la Timisoara?

vineri, 27 aprilie 2007, 20:59
2 MIN
 Plimbare la Timisoara?

Intrebarea din titlu este logica, privind clasamentul grupei VII-XII a Diviziei Nationale de rugby. Poli Agro Unirea se afla pe locul II, cu 54 de puncte si lupta cu Olimpia Bucuresti pentru primul loc al grupei, iar CSM Timisoara (fosta Petrom) sta, ce-i drept, pe locul III, dar inca n-a scapat 100% de emotiile retrogradarii, diferenta dintre cele doua combatante de astazi fiind de 26 de puncte! Si totusi, nu consideram ca elevii lui Constantin Verives se duc chiar in plimbare in coltul diametral opus al tarii, din doua motive: mai intii, in sezonul regulat, iesenii au venit mai relaxati in Banat si au fost invinsi de o echipa ambitioasa si, apoi, dupa cum se poate vedea pe toate posturile TV, plimbarile se fac (mai nou) numai la Germanos.
Inaintea ultimei runde, cind pe Dealul Agronomiei va avea loc meciul decisiv dintre Poli si Olimpia, iesenii nu au voie sa piarda la Timisoara, ci au nevoie de victorie, cu bonus sau fara, nu conteaza, fiindca diferenta fata de Olimpia poate fi recuperata printr-un succes direct in orice conditii, chiar daca bucurestenii pot fi siguri de cinci puncte in partida pe care o vor sustine acasa cu lanterna Stiinta Petrosani. Nu trebuie neglijata nici dorinta de revansa a baietilor lui Constantin Verives, care nu mai pot fi pacaliti inca odata nici macar de "fruncea" rugbiului banatean. Al treilea meci al etapei se disputa la Birlad, intre Rulmentul si Bucovina Suceava. Aici se va stabili cu siguranta cea de-a doua echipa retrogradata, sucevenii avind un punct in plus in clasament, iar birladenii – avantajul terenului.
In grupa I-VI, lucrurile sint clare in privinta careului care va compune semifinalele, dar meciul Steaua – Dinamo este un derby de traditie care poate stabili cistigatoarea sezonului regulat. Dinamo are patru puncte avans in clasament si poate fi rasturnata pe pozitia secunda, doar daca Steaua cistiga cu bonus.

Comentarii