Ploaia a spus STOP

duminică, 02 octombrie 2005, 23:00
2 MIN
 Ploaia a spus STOP

Ploile care au napadit din nou capitala au facut imposibila desfasurarea partidelor programate, aseara in Divizia A, Steaua – FCM Bacau si Rapid – Politehnica Iasi. In Giulesti, la ora 20,15, cu trei sferturi inainte de startul programat, arbitrul Tiberiu Lajos a intrat pe teren si a chemat oamenii de ordine sa evacueze apa cu teuri. Munca ingrijitorilor stadionului a fost, insa, zadarnica, pentru ca la ora 20,28, a inceput o rafala puternica de ploaie, intreg stadionul fiind cufundat in ceata. Lajos a intrat pe teren din sfert in sfert de ora, dar starea terenului (cel mai modern din tara) nu indreptatea conditiile regulamentare, ca acoperirea cu apa sa fie de cel mult 25% din suprafata terenului. La ora 20,45, presedintrele executiv al Rapidului, Dinu Gheorghe, a anuntat aminarea partidei cu o ora. Chiar daca ploaia a stat in jurul orei 21,30, cantitatea uriasa de apa care a curs a depasit si posibilitatile drenajului ultramodern al terenului giulestean asa ca, la ora 21,50, Tiberiu Lajos a hotarit aminarea jocului. In jurul orei 21,50, arbitrul Tiberiu Lajos a hotarit ca partida nu se mai poate disputa, acelasi lucru intimplindu-se, mai devreme, si cu meciul din Ghencea.
Si Piturca are un cuvint
Conform Regulamentului de Organizare al Activitatii Fotbalistice, in astfel de situatii, o partida care a fost aminata din cauza impracticabilitatii terenului se va desfasura a doua zi, la ora la care a fost programata initial. Totusi, astazi, la ora 10,00, se va reuni Comitetul de Urgenta al FRF pentru a stabili orele de disputare ale celor doua partide, tinindu-se cont si de faptul ca tot astazi are loc si reunirea lotului national pentru partida de simbata, cu Finlanda.Selectionerul Victor Piturca nominalizase anterior citiva dintre jucatorii din campionatul intern care vor fi convocati, aminind un verdict pentru cei de la Steaua si Rapid pina dupa desfasurarea celor doua partide. Aminarea prea tirzie a orei de desfasurare a meciurilor ar perturba graficul pregatirii nationalei si, de aceea, nu ar fi exclus ca meciurile sa fie reprogramate mai devreme. N-ar fi exclus nici ca aceste partide sa nu mai fie programate astazi, ci la o data ce va fi stabilita ulterior si asta nu neaparat din cauza lui Piturca, ci si a vremii care ar putea fi la fel de ploioasa ca si ieri. In asemenea conditii, sarcina reprogramarii celor doua meciuri revine LPF.
Poli vrea sa joace astazi
Reprezentantii clubului Politehnica ar dori ca partida sa se desfasoare astazi, chiar la o alta ora, pentru a se evita inca o noapte de cazare la Hotelul Otopeni. Varianta sustinuta de Rapid este aminarea partidei pentru martea viitoare. In orice caz, dat fiind faptul ca desfasurarea meciului in cursul zilei de astazi este incerta, suporterii ieseni veniti la Bucuresti au fost trimisi acasa. Daca exista certitudinea disputarii meciului astazi, conducerea s-ar fi gindit la cazarea galeriei intr-o sala de sport din Bucuresti. Sa vedem ce va hotari, in cursul diminetii, Comitetul de Urgenta al FRF. (Ovidiu MINEA, Nic. GRECU)

Comentarii