Poli a jucat penibil

luni, 14 august 2000, 23:00
3 MIN
 Poli a jucat penibil

In lumea fotbalului circula o zicala care defineste foarte plastic un jucator care nu face fata ritmului unui joc: "Nici sa stea in ghete nu poate". Pentru a putea caracteriza evolutia lui Poli in meciul de simbata, de la Plopeni, din prima etapa a diviziei B, ar fi nevoie sa repetam de cel putin zece ori cuvintele dintre ghilimelele de mai sus!
Asa cum am spus si in cronica meciului, singurul fotbalist din Copou care a jucat la adevarata valoare a fost "Pufi" Stoian, portarul oaspetilor salvind cel putin 4 goluri ca si facute. In rest, a fost o apa si un pamint, calificativele care ar putea fi date "alb-albastrilor" ducindu-te cu gindul la agentiile de rating care puncteaza Romania, la diferite capitole, incepind cu un minus si terminind cu vreo trei astfel de semne matematice.
Trecerea in revista a jucatorilor ieseni o voi incepe cu apararea, cel mai deceptionant compartiment. Pe dreapta Gavrilescu, jucator care stie cum e sa evoluezi cu tricolorul pe piept, a facut cel mai slab joc de cind e la Poli, fotbalistul pe care s-au batut echipe de A fiind depasit, ba chiar ridiculizat, deseori de Dida, cel care anul trecut juca in C! De altfel, golul doi i se datoreaza in mare parte, fundasul iesean fiind driblat nepermis de usor. Si pe celalalt flanc lucrurile au mers foarte rau, Gheban fiind surclasat de ex-galateanul Apostol. Nici in centrul apararii nu se poate vorbi de bine, liberoul Costantin avind destule ezitari in timp ce la marcaj Pricop l-a facut pe antrenorul Leonida Nedelcu sa iasa de multe ori la marginea terenului si asta nu numai datorita pierderii cu regularitate a duelurilor aeriene de catre elevul sau. Al doilea fundas la marcaj, Urdaru, si-a mai revenit cit de cit pe final insa nu a putut sterge impresia lasata in startul partidei.
Si la mijloc dezastrul a fost total, cu exceptia primului sfert de ora. Pe flancuri, Fieraru, Vintila si inlocuitorul acestuia din a doua repriza, Murgu au fost practic absenti. In centrul liniei mediene Ionescu a inceput binisor insa a terminat repede benzina, pe final dind senzatia ca alearga in reluare in timp ce Matinca a neglijat total faza de aparare, nereusind nici in atac decit citeva momente bune. Izolat in avanposturi, Andries nu a avut decit sporadice momente de implicare in joc, ceva mai colorat fiind atacul odata cu intrarea lui Serban in timp ce Soponariu nu a avut timpul necesar de a mai schimba ceva. Per total, Poli s-a felicitat ca a pierdut doar cu 2-0 in fata unui adversar despre care jucatorii ieseni spuneau la sfirsit ca nu vor avea mai mult de 5 victorii in acest sezon daca prahovenii vor continua sa joace la fel.
Explicatia acestei fete de nerecunoscut a celor din Copou trebuie legata obligatoriu de nivelul fizic, mult sub cerinte. In ciuda unor circumstante atenuante (meciul de 2 ore de miercuri, din Cupa, de la Pascani, drumul foarte obositor de vineri) surclasarea atit de evidenta in fata unei formatii care nu a facut nici macar cantonament (!) si s-a adunat din 4 zari cu o luna inainte de startul sezonului trebuie sa dea serios de gindit tuturor. Un lucru bun este ca, spre deosebire de alte cazuri asemanatoare, la sfirsitul partidei toata lumea din tabara oaspetilor (in frunte cu jucatorii) era constienta de evolutia penibila de la Plopeni si se gindea la greselile facute. Acest lucru ar putea fi un prim pas in schimbarea cu 180 de grade a fetei echipei pentru debutul pe teren propriu din noul sezon care va avea loc simbata, in partida contra lui Callatis Mangalia. (Ovidiu MINEA)

Comentarii