Poli a obtinut un profit de 140 de milioane de lei

joi, 19 august 1999, 23:00
2 MIN
 Poli a obtinut un profit de 140 de milioane de lei

Scandalul provocat de situatia jucatorilor Mihai Botan si Marcel Cojocaru care au fost legitimati de FRF si la NC Foresta Suceava desi cei doi erau sub contract cu Poli Iasi a luat sfisit ieri. Asa cum am pronosticat s-a ales solutia intelegerii amiabile intre parti, cei doi jucatori fiind transferati la Foresta, din acest pact nemaiavind nimeni de suferit. Astfel, cei de la FRF au scapat sa recunoasca faptul ca au gresit grav, Foresta va beneficia de aportul celor doi jucatori in greul drum spre promovare, fotbalistii au scapat de suspendare, iar Poli s-a ales cu o suma mai mare cu 140 de milioane de lei fata de grila celor doi, gruparea din Copou urmind a incasa esalonat, pina pe 15 februarie 2 000, 400 de milioane de lei.
In ceea ce priveste situatia lui Bordeanu, aceasta pare inca neclara, contabila E. Dumitriu spunind ca in actul de la FRF de vinzare catre Steaua nu se specifica nici un termen al virarii banilor spre Iasi. Fostul presedinte, Vasile Drutca, cel care a semnat actele sustine insa altceva: "Bordeanu a fost vindut pentru o suma platibila in trei transe. Prima trebuia sa o ia domnul Vlasov, a doua era prevazuta pe la sfirsitul lui august iar a treia prin noiembrie". Situatia aceasta se spera a fi clarificata in cel mai scurt timp.
Foarte interesanta este si situatia transferului lui Daniel Pancu de la Rapid in Italia. Fosta conducere a fost de acord sa primeasca 80 500 $ ca drepturi asupra acestei tranzactii (reamintim ca Poli are dreptul la 25 de procente din suma de transfer a lui Pancu) spunind ca fotbalistul a fost vindut cu 600 000 de dolari. Spusele "Monitorului" s-au confirmat ieri insa cind contabila clubului E. Dumitriu ne-a spus ca la FRF este inregistrat in dreptul sumei de transfer a fostului "Ronaldo de Giulesti" exact clauza de reziliere a contractului, 1 200 000 $. Sansa celor care si-au dat acordul privind renuntarea la aproximativ 200 000 de dolari (reamintim ca sumelor de transfer li se aplica o taxa de aproximativ 10%, sume ce sint primite de LPF si FRF) o reprezinta faptul ca giulestenii nu au virat banii pina pe 1 august asa cum se specifica in protocolul incheiat. Cum intelegerea cadea in cazul depasirii termenului amintit (foarte curios cum de conducerea Rapidului nu a tinut cont de asa ceva) acum Poli are dreptul sa ceara diferenta de bani, ceea ce conducerea actuala a clubului o va face in scurt timp. (Ovidiu MINEA)

Comentarii