Poli contra Poli

vineri, 26 ianuarie 2007, 22:14
3 MIN
 Poli contra Poli

Tragerea la sorti efectuata ieri la sediul FRF a stabilit ca Politehnica Iasi sa intilneasca Politehnica Timisoara in sferturile de finala ale Cupei Romaniei la fotbal. Conform operatiunii desfasurate la Casa Fotbalului, programul sferturilor este urmatorul: Steaua – Otelul Galati, Rapid – FC Arges, Pandurii Tirgu Jiu – FC National, Poli Timisoara – Poli Iasi. Prima echipa va fi organizatoarea meciului. Meciurile sunt programate sa aiba loc in sistem eliminatoriu, intr-o singura mansa, pe teren neutru, in zilele de 27 si 28 februarie, cu incepere de la ora 14.00, cu exceptia partidelor televizate. Programul partidelor (data, ora, localitatea, stadionul) va fi stabilit de Comitetul de Urgenta al FRF in functie de calendarul competitional al Ligii I si va fi comunicat la 31 ianuarie.

Ionut Popa: "Jucam finala!"
Antrenorul iesenilor, Ionut Popa a declarat ca duelul va stabili cistigatoarea competitiei: "Nu stiu de ce, dar am o presimtire. Cine cistiga acest meci, va lua trofeul! In plus, va fi si cel mai spectaculos «sfert» pentru ca duelurile dintre echipele cu traditie studenteasca au mereu ceva aparte. Ei vin cu valorile individuale, noi cu unitatea echipei". Imediat dupa tragerea la sorti, la care a asistat, presedintele gruparii din Copou, Sorin Boca, a comentat duelul cu echipa banateana: "Vom incerca sa echilibram disputa printr-o ambitie deosebita, care sa anuleze diferenta de valoare dintre cele doua loturi. Chiar daca avem probleme in campionat, nu vom trata cu superficialitate Cupa, mai ales ca, in cazul unei victorii, vom egala cea mai buna performanta a clubului in aceasta competitie, prezenta in semifinale".
Daca Boca a spus ca a propus Clujul ca loc de disputare a partidei, Popa a fost subtil: "Chiar daca avem o cota mai mica decit adversarii nostri, acceptam sa jucam chiar si foarte aproape de Timisoara. De pilda, la Arad!". Antrenorul iesean locuieste in Arad, oras aflat intr-o rivalitate puternica cu Timisoara, mai ales pe plan fotbalistic.

Ce zic banatenii
Marian Iancu (patron): "Nu va fi un meci usor, orice meci de cupa este plin de surprize, deoarece s-a vazut si cum a fost eliminata Dinamo. E buna aceasta participare in Cupa Romaniei, pentru ca dovedeste ca mai avem de lucru la capitolul psihic si ca mai putem remedia pina in finala, pe care vrem sa o si cistigam, deoarece acesta este obiectivul".
Gheorghe Chivorchian (director, executiv): "Sint multumit de alegere, dar ca sa fiu sincer mi-as fi dorit sa fi jucat cu una dintre echipele acelea carora li se spune granzi. Ne vom mobiliza si vom trata fiecare meci cu seriozitate pentru ca unul dintre obiectivele noastre este si cistigarea Cupei Romaniei".
Alin Artimon (antrenor principal): "Nu putem spune ca sortii ne-au fost favorabili sau nu. Poli Iasi e o echipa imprevizibila. Vom trata meciul cu seriozitate si vom alinia formatia standard, chiar daca venim la trei zile dupa jocul cu Rapid si urmeaza cel cu Dinamo".
In privinta locului de disputare, Marian Iancu a marturisit ca si-ar dori foarte mult ca meciul sa se joace la Hunedoara, dat fiind ca a ramas impresionat de acest oras dupa atmosfera pe care publicul local a creat-o la intilnirea lui Poli cu CFR Cluj, din Cupa Romaniei.

Iesenii au palmares pozitiv
Aceasta pentru ca singura intilnire intre cele doua Politehnici in cadrul Cupei Romaniei s-a disputat in editia 1962-1963, la Craiova, in cadrul sferturilor de finala si s-a incheiat cu victoria CSMS (cum se numea Politehnica noastra pe atunci) cu scorul de 3-1. Dar daca iesenii nu se pot lauda decit cu citeva prezente in semifinale, Politehnica Timisoara are doua trofee in vitrina, obtinute in 1958 (1-0 cu Progresul Bucuresti, in finala) si in 1980 (2-1, dupa prelungiri, cu Steaua).

Chiar asa, domnu’ Iacov?
Presedintele formatiei FC National, Constantin Iacov, a declarat, in urma tragerii la sorti a sferturilor de finala ale Cupei Romaniei, ca se fac aranjamente pentru ca Poli Timisoara sa ajunga in finala Cupei, care va avea loc chiar pe stadionul Dan Paltinisanu. "Bineinteles ca celor de la Fulgeru Bragadiru li s-a asigurat cel mai usor parcurs. Sint interese sa ajunga in finala, pentru ca se disputa la ei in oras. Mai bine aranjau sa joace singuri, ca sa fie siguri", a spus, pentru NewsIn, Iacov. Sa vedem cit de usor va fi
incepe parcursul Nationalului in campionat, mai ales dupa prima etapa de la reluare, cind bancarii vor da piept cu Poli Iasi, in Copou!

Comentarii