Poli s-a intors acasa

marți, 25 ianuarie 2000, 00:00
2 MIN
 Poli s-a intors acasa

Ultimele doua zile ale cantonamentului de la Baltatesti (judetul Neamt) a fotbalistilor de la FCM Poli Iasi a adus si disputarea a doua partide amicale (ambele la Tirgu Neamt) care au incercat sa stearga impresia acelui neverosimil 0-3 inregistrat joi cu Apemin Borsec. Desi au evoluat in fata a doua divizionare C din judetul Iasi, elevii lui L. Nedelcu, D. Toiu si I. Cimpeanu nu au reusit decit doua victorii "mici". Astfel, simbata iesenii s-au impus cu 2-0 (2-0) in fata feroviarilor pascaneni prin punctele reusite de Serban (’11) si I. Radu (’38), la primul gol feroviarii reclamind o pozitie de ofsaid. Partida a fost dominata mai mult de divizionara B faptul ca CFR a fost la primul meci de verificare din aceasta perioada simtindu-se mai ales in prima repriza cind Poli a ratat destul de mult. Au jucat: Poli: A. Stoian (’46 Cimpeanu) – Acatrinei (’39 Gheban), D. Constantin, Paraschiv (’75 Burcea), Urdaru (’70 Enache) – Nita (’72 V. Stan), Medeleanu, I. Radu, Vintila (’46 Basascu) – Andries (’85 Soponariu), Serban (’61 Fieraru). CFR: Popa (’46 Ailenei) – Nistor, Goanta, Ciopraga, Vizitiu, Murariu, Vacaru, Gurgu (’46 Iliescu), Dumitrascu (’46 Boboc), Maranda (’74 Negri).
Ieri dimineata Poli a jucat contra CFR Citadin Iasi, formatia din esalonul trei (care a inceput ieri cantonamentul) fiind si ea la primul "amical". Cei din Copou s-au impus cu 1-0 (0-0) prin golul lui Basascu (’58). Garnitura utilizata de cei din Copou a fost: Stoian (Cimpeanu) – Acatrinei (Burcea), Constantin, Paraschiv, Urdaru – Basascu, Medeleanu, Radu (Vintila), Nita – Serban (Soponariu), Andries (Fieraru). In cele doua meciuri amicale nu au fost utilizati Onofras si Ionescu datorita unor usoare probleme medicale.
Concluziile cantonamentului au fost trase de antrenorul principal Leonida Nedelcu: "Ma bucura faptul ca a fost seriozitate, disciplina si incet-incet, devenim o adevarata familie. Ne-au interesat mai mult acumularile fizice, la acest capitol excelind Burcea, care mai are de lucru insa la alte capitole. Am avut ceva probleme si cu masa si cu incalzirea insa pe ansamblu nu pot sa ma pling. Din lotul pe care l-am avut vor fi cedati la CFR Citadin portarul Calinescu, Ilie si Enache. In meciul cu Pascaniul a mai jucat galateanul V. Stan care insa nu s-a inteles cu conducerea asa ca lotul pentru Italia ramine cel anuntat. Baietii au liber pina marti, miercuri fiind prevazute doua antrenamente acasa iar joi un amical la Pascani cu CFRl. Sper ca pina in vara Nationalul sa-i permita lui Gavrilescu sa joace la noi pentru ca aici sintem descoperiti. Totodata sint tare curios cum vor juca in Italia Onofras si Ionescu, cei pe care Rapidul, Steaua si Nationalul au pus ochii".
Dupa meciul CFR Pascani – Poli Iasi, antrenorul pascanean Danut Negri a spus: "Am ramas surprins de modul in care s-au angajat jucatorii nostri la efort, daca tinem cont ca, pina acum, nu am facut antrenamente cu mingea. Am incredere in evolutia juniorilor Dumitrascu si Negri". (Ovidiu MINEA, Codru VULPASIN)

Comentarii