Poli se cearta cu toata lumea

vineri, 12 noiembrie 1999, 00:00
2 MIN
 Poli se cearta cu toata lumea

In vara, contul lui Poli s-a umflat cu 80.500 $, acesti "verzisori" ajungind pe cale "visinie" in Copou ca urmare a vinzarii lui Daniel Pancu in Italia. Dupa achitarea unei mari parti a datoriilor acumulate in sezonul trecut, s-a hotarit ca din banii care au ramas (circa 400 de milioane de lei) sa se constituie un depozit bancar, dobinda lunara urmind sa asigure exact suplimentul bugetului lunar prevazut. Pina la un moment dat acest lucru s-a si intimplat, clubul reusind sa asigure necesarul de fonduri si sa nu umble la acei bani.
Din pacate, surse confidentiale ne-au declarat ca, la ora actuala, din banii cistigati de pe urma lui Pancu, nu au mai ramas nici macar 100 de milioane de lei, cu toate ca in ultima perioada, in afara banilor primiti de la SC Iasi XXI si din alte surse, Poli a mai beneficiat si de o a doua rata (50 de milioane de lei) din transferul lui Abalasei la Baia Mare si de inca aproximativ 25 de milioane de lei virati de la Apemin Borsec ca urmare a imprumutarii lui Dobrea si Petrache la divizionara C.
In conditiile actuale, cind banii se cheltuie sau se pierd la club foarte usor, singura sansa de neintrare in colaps o reprezinta cistigarea litigiilor pe care Poli le are cu absolut toate cluburile care are datorii fata de ieseni. Astfel, dupa ce a aflat din "Monitorul" de recursul facut de Rapid cu privire la "cazul Pancu", conducerea clubului trebuie sa se gindeasca la noua strategie in privinta recuperarii celor aproape 190 000 $ ceruti de la Rapid. Apoi, cei 19 088 $ pe care Steaua ii datoreaza lui Poli ca urmare a transferului lui Bordeanu sint si ei asteptati, existind posibilitatea redactarii unui memoriu la FRF legat de actul de vinzare al jucatorului care contine citeva neclaritati. Venind vorba de memorii, un alt club cu care Poli se afla in "razboi", si impotriva caruia Iasul a facut "petitie" la FRF, este Foresta, primele 200 de milioane lei din cele 400 datorate ca urmare a achizitionarii lui Botan si Cojocaru negasind inca… numarul de cont al iesenilor. Tot la pret de matineu este luata Poli pina si de doua divizionare C, FC Baia Mare intirziind virarea ultimilor 50 de milioane de lei datorati ca urmare a cumpararii lui Abalasei, la fel ca si Apemin Borsec, care mai are de dat aproximativ 30 de milioane de lei pe Dobrea si Petrache.
Asadar, Poli mai are de primit aproximativ 210.000 $ si 500 de milioane de lei, adica o suma care, alaturi de banii care trebuie sa vina de la SC Iasi XXI si din taxa pentru sport, inseamna un buget lejer pentru promovarea unei echipe de B. Depinde insa si de responsabilitatea cu care se cheltuiesc acesti bani…
In alta ordine de idei, cel triziu astazi era prevazuta clarificarea sortii mariajului dintre FCM Poli si vedeta echipei, Vasile Matinca. (Ovidiu MINEA)

Comentarii