Poli sta sa plesneasca

Subtitlu

luni, 03 decembrie 2007, 23:51
2 MIN
 Poli sta sa plesneasca

La Politehnica, nu scirtiie numai jocul, ci si organizarea clubului. Avem pretentii la victorii, insa stadionul ramine fara alimentare cu gaz inaintea unui meci important, iar linistea financiara este departe de a fi instaurata. 

 

La celelalte cluburi de fotbal, sprinturile finalurilor de sezon reprezinta o preocupare primordiala. La Politehnica, lucrurile stau tocmai pe dos. Clubul sta sa plesneasca, cu numai trei meciuri de jucat inainte de vacanta, ultima veriga de stabilitate, relatia dintre primarul Gheorghe Nichita si antrenorul Ionut Popa facindu-se tandari, dupa atacul dur al primului la adresa tehnicianului.

Gruparea din Copou se comporta sinucigas, parind sa explodeze, desi "alb-albastrii" sint inca pe o pozitie care o mentine in prima liga. Ce-i drept si foarte clar, este ca jocul iesenilor sufera. Multi imputa acest lucru antrenorului. Si mai multi – jucatorilor. Popa replica, cu argumente, ca nu are materie prima de calitate la indemina, fotbalistii sustin ca problemele trebuie cautate si la nivelul conditiilor oferite si a atmosferei create de conducere. Admitind unele erori ale antrenorului si, mai ales, lipsa de valoare a multor fotbalisti ai Politehnicii, nu trebuie omis faptul ca acestea sint doar elemente ale capitolului "efecte", cauzele "defectelor" Copoului fiind mult mai profunde.

Fapte aparent banale, intreruperea alimentarii cu gaz a stadionului inaintea meciului cu Otelul ori intirzierile transmiterii mingilor de catre copiii de mingi spre jucatori in timpul meciului de duminica sint elocvente pentru a sublinia faptul ca necazurile nu sint punctuale. Din contra, atmosfera generala din Copou nu rimeaza cu Liga I, Poli fiind acum un club in care domneste amatorismul.

Un club in care exista o crasa lipsa de organizare, de vreme ce semnarea actelor de oficializare a cedarii pachetului majoritar s-a facut in citeva luni, iar promisa instaurare a linistii financiare treneaza de citeva saptamini bune, desi noii actionari sint prezente in topurile bogatasilor Iasului. Un club in care lipsa de autoritate este iarasi la ea acasa, Poli fiind condusa, teoretic, si la ora actuala, de fantomaticul Consiliu de Administratie in fruntea caruia se afla Maricel Popa!

Un club in care incercarile de intarire ale lotului se fac tot cu fotbalisti cautati pe la solduri, asa cum s-a intimplat in ultimii ani. Si acestea sint doar partile vizibile ale aisbergului. Tinind cont de faptul ca solutionarea unor aspecte elementare in fotbal nu s-a facut in atitea luni, ar fi o utopie sa credem ca ele vor fi rezolvate peste noapte. Pentru a avea sperante in 2008, devine insa obligatoriu ca iarna sa fie eficientizata la maximum.

Pentru a nu fi prea tirziu insa, e nevoie ca in acest moment sa apara o minte limpede care sa reuseasca sa capaciteze echipa (care, in ciuda tuturor opintelilor, e neinvinsa de trei etape!) pentru ca aceasta sa nu capoteze total si sa exploateze la maximum sansele pe care le are cu Timisoara si Craiova, mai ales ca un punct sau o victorie pot deveni decisive atunci cind se va trage linia finala a clasamentului.  

Comentarii