Poli – Unirea la pamint!

luni, 25 februarie 2002, 00:00
3 MIN
 Poli – Unirea la pamint!

Dupa tonifianta victorie de miercurea trecuta, in fata Bacaului, Poli Unirea Iasi a disputat, simbata, pe stadionul Nena un fel de simultan cu celelalte echipe locale de Divizia C, RATC CFR Moldova si Telecom, fiecare jucind cite o ora in fata viceliderului C1 care a parasit cu fruntea jos terenul, cu toate ca important nu a fost scorul, ci verificarea jucatorilor si a tacticii de joc.
Balul a fost deschis de meciul dintre Poli si RATC, sfirsit cu un rezultat alb. "Transportatorii", veniti dupa umilitorul 1-5 pe teren propriu cu divizionara D din Vorona (judetul Botosani), au etalat un joc exact, ambitios, Poli, cu un atac format din jucatori aflati in probe, nereusind sa gaseasca drumul spre gol. Conducerea RATC s-a aratat in timpul meciului foarte nemultumita de faptul ca jucatorii promisi de Poli nu au ajuns in curtea lor, dificultatea omogenizarii echipei ce joaca in etapa a doua acasa cu Vasluiul fiind normala datorita timpului scurt ramas pina la startul campionatului. Echipele: Poli – Mihalache – Gheban, Petrache, A. Ilie, Medeleanu, D. Sinmartean – Cristea, Dragoi, F. Dan – Todirenchi, C. Dobre; RATC – Comisu – Murgu, Vasluianu, Voicu, Dragoi, Maxim – Agapi (Pancu), Suru (Popescu), Virlan – Fieraru, Paun (Ciocanaru).
Primul gol al reuniunii de simbata a aparut in minutul 17 al celui de-al doilea meci, cind Serbanoiu a inscris din apropiere, profitind de o gafa a lui Moisii. Acesta si-a reparat greseala egalind in minutul 40, "telefonistii" reusind chiar victoria, dupa un contraatac finalizat in minutul 57 de Robu. Victoria pare cu atit mai surprinzatoare cu cit Telecom nu a etalat un joc prea consistent, lipsa pieselor grele Cotan (care nu a vrut sa joace datorita unor restante financiare a lui Poli fata de el) si Manole simtindu-se din plin. Slabiciunile trupei lui Simionas, in care doar banda stinga a incercat dinamizarea jocului, au fost insa evidente. De mentionat ca virful Brighiu a fost testat fundas central iar Tiron, unul dintre cei mai constanti jucatori din tur, a fost umilit, nefiind introdus nici un minut pe teren.
Au evoluat: Poli – Dulcianu – Ancuta, Gheban, Medeleanu (Brighiu), C. Ilie, D. Munteanu – Boghean, Chiper, Ivasca – Serbanoiu, Petcu. Telecom – Pintilie (Dobos) – Robu, Ivan (Raileanu), Cordas, Moisii, Simionescu (Miron) – Dediu, Marian, Sinescu – Grigore, Scrab (Lohan).
La sfirsitul jocurilor s-a purtat o discutie in privinta jucatorilor ce vor ramine la Poli, aparind unele divergente de opinie intre presedintele Pavel Hodea si managerul Vasile Simionas. Ultimul a declarat ieri, atunci cind a fost intrebat despre ce jucatori va retine in lot: " Intreaba-l pe domnul Hodea, el e seful" . Retinerea noutatilor – Chiper (Telecom), Ancuta (Pascani), Serbanoiu (Negresti), Todirenchi (Botosani), Dobre (Poli Timisoara), Ivasca (Foresta II) si Marta (Foresta), ultimul, invoit simbata – va depinde de o discutie in trei programata astazi intre capii lui Poli, Gheorghe Nichita, Pavel Hodea si Vasile Simionas. In ceea ce-l priveste pe Petcu, acesta a fost trimis acasa desi primise o suma de bani pentru a fi convins sa joace la Poli. Tot astazi se va decide si ce jucatori vor fi cedati. Pina acum Telecom a acontat deja trei juniori de la Poli, in timp ce RATC il va primi, aproape sigur, pe Dulcianu. Si Tiron a devenit disponibil urmind a alege intre cele doua echipe amintite. Oricum, mutari de ultima ora mai pot aparea, definitivarea loturilor divizionarelor C iesene urmind a avea loc in aceasta saptamina, cind expira si perioada de transferari. (Ovidiu MINEA)

Comentarii