Poli vrea sa bata liderul!

joi, 16 aprilie 2009, 22:56
3 MIN
 Poli vrea sa bata liderul!

Odata cu apropierea orei de start a partidei cu Dinamo, care se va disputa miine, de la ora 16:00, pe stadionul "Emil Alexandrescu", febra meciului incepe sa se simta din ce in ce mai tare in Iasi. Firesc, aceeasi stare de spirit este intilnita si la stadionul din Copou, unde suflarea politehnista pare deja racordata la tensiunea disputei.

Incercind sa-si motiveze jucatorii, dar si sa dea un imbold spectatorilor, presedintele Politehnicii, Sorin Boca, a iesit ieri la rampa: "Nici nu vreau sa iau in considerare zvonurile aiuristice pe care le-am mai auzit legate de modul in care se va juca meciul, daramite sa le mai comentez. Tot ce vreau sa spun este ca imi doresc enorm de mult victoria, chiar daca intilnim un adversar redutabil, care are mari sanse de a deveni campioana si care si-a demonstrat si miercuri, in Cupa, valoarea. Trei puncte ne-ar prinde enorm de bine in clasament, unde avem o pozitie delicata. In plus, am putea oferi suporterilor nostri cel mai frumos cadou de Paste. Tocmai pentru ca la meci sa poata asista cit mai multi ieseni, am decis ca pretul biletelor sa ramina acelasi ca la o partida obisnuita, adica 10 lei la peluze si 20 de lei la tribune, nemairidicind costurile de intrare, asa cum am facut in alti ani. Tichetele vor fi puse in vinzare in ziua jocului, incepind cu ora 8:00, la casele din jurul stadionului. Sper ca lumea sa vina in numar cit mai mare la stadion si sa-i incurajeze frenetic pe baieti".

Poli s-a antrenat ieri, pe terenul II din Copou, la aceeasi ora la care se va juca partida. In ultimele zile, in conditiile in care Cristea este suspendat iar Bilba si Palimaru sint accidentati, antrenorul Cristiano Bergodi a mizat, in ofensiva, pe jocul cu un singur virf impins. Acesta va fi Cristi Bratu, accentul in atac fiind pus si pe aparitiile jucatorilor de banda la finalizare. Viveiros si Miclea au cele mai mari sanse de a incerca sa fie cheile jocului, in conditiile in care, in opinia iesenilor, Dinamo sufera cel mai mult la capitolul fundasi laterali. Tinind cont de foarte probabila renuntare la "4-4-2", in zona centrala a liniei mediane este posibil sa apara trei jucatori, Bersnjak avind sanse la titularizare, dupa ce a stat in umbra mai multe etape. In ceea ce priveste defensiva, Munteanu este refacut si e titular cert. Singurul semn de intrebare planeaza asupra jucatorului care-i va lua locul suspendatului Onut in zona central-dreapta, Ilie fiind favorit in fata lui Straton.

La solicitarea staff-ului tehnic, sefii  Politehnicii au renuntat si inaintea acestui meci la efectuarea cantonamentului la stadion, jucatorii urmind sa stea de vineri seara pina inaintea startului partidei la motelul Bucium.

Trecind in tabara oaspetilor, acestia vor ajunge astazi in Iasi, cu un avion care pleaca din Bucuresti la ora 11:35. Dinamovistii au si ei serioase probleme de lot. N’Doye nu a putut fi recuperat iar Mitea s-a accidentat in partida de Cupa, cu Rapid, intrind in grupul jucatorilor care acuza de mai mult timp probleme medicale, grup format din Fl. Bratu, Pulhac si Diabate. In plus, nici Torje nu face parte din delegatia "ciinilor", ex-timisoreanul fiind suspendat ca urmare a eliminarii din ultima partida contra giulestenilor. Liderul se va caza la hotelul Ramada si se va antrena astazi, pe terenul II din Copou, imediat dupa sedinta de pregatire a Politehnicii, care va incepe la ora 16:00. Oaspetii vor fi insotiti de un grup de suporteri, 100 dintre acestia urmind a avea intrarea libera, ca urmare a unei reciprocitati facuta intre conducerile celor doua cluburi. Dinamo va pleca din Iasi imediat dupa meci, tot pe calea aerului.

Comentarii