Politehnica – la pamint

Subtitlu

vineri, 16 iulie 2010, 20:53
4 MIN
 Politehnica – la pamint

Problemele pe care "Ziarul de Iasi" le-a anuntat ca exista la Politehnica Iasi se accentueaza de la o zi la alta. Desi a aparut speranta ca Poli poate evolua chiar in Liga I, seful Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, anuntind ca sint sanse mari ca, dupa Inter Curtea de Arges, o alta echipa sa se retraga din elita (conform regulamentului, in aceasta situatie, in Liga I ramine prima echipa clasata in sezonul trecut sub formatia Pandurii, ce a profitat de retragerea argesenilor, adica Poli), "alb-albastrii" nu dau senzatia ca pot incropi nici macar o echipa de Liga a II-a. Acest lucru a fost anuntat si de Dragomir, care a afirmat ca daca va mai ramine un loc liber in elita, sansele cele mai mari de a profita de culoarul favorabil il are Ceahlaul, formatie ce s-a clasat sub Poli, deoarece la Iasi sint probleme serioase.

Popa a plecat la Arad, Sichitiu se plimba cu avionul

Poli a ajuns in aceasta situatie ca urmare a haosului organizatoric existent la aceasta ora in Copou. Adus cu zgomot la Iasi, Grigore Sichitiu se arata incapabil sa aduca echilibrul la virful clubului, cel care conduce Politehnica fara a semna vreun contract ingrosind deconturile personale cu inca un bilet de avion Iasi – Bucuresti si retur fara vreun rezultat concret. In atare conditii, starea de incertitudine a atins toate palierele clubului, haosul de la virf fiind caracterizat perfect si de un episod consumat ieri, cind Pavel Hodea a anuntat ca si-a dat demisia din functia de vicepresedinte, acesta motivindu-si gestul prin nevalidarea lui Sichitiu ca presedinte. Declaratia lui Hodea a fost parata de presedintele inca in functie, Cristi Starica: "Pavel mi-a dat o hirtie prin care isi anunta demisia in urma cu mai multe saptamini, cind Grigore Sichitiu nu era la Iasi. De atunci si pina astazi (n.r. – ieri) nu a inregistrat insa aceasta cerere, asa cum sint uzantele".

Problemele cele mai grave sint legate insa de banca tehnica si de lotul de jucatori. Ionut Popa, antrenorul cu care Poli batuse palma pentru preluarea echipei, a plecat ieri acasa, la Arad, total surpins de ceea ce a gasit: "Eu auzisem ca s-au schimbat multe lucruri in bine de la plecarea mea de la Iasi, existind perioade in care a curs lapte si miere in Copou. Acum, insa, am gasit cam aceleasi conditii pe care le-am avut si in primul mandat, cind m-am chinuit mult, ba poate chiar ceva mai rau. I-am rugat pe sefii clubului sa clarifice situatia lotului de jucatori, a obiectivului si a posibilitatii sustinerii acestuia. Le-am repetat ca vin cu mare drag la Poli, dar asta doar daca sint conditii reale de atacare a promovarii. Daca nu, nu are sens sa ne chinuim reciproc. Astept un raspuns zilele urmatoare, pentru a ma hotari si in privinta viitorului meu profesional".

 

Jucatorii fug ca potirnichile

Pozitia lui Popa a aparut dupa ce mai multi jucatori si angajati s-au plins tehnicianului ca nu si-au primit salariile de mai bine de trei luni, iar multi dintre fotbalistii pe care antrenorul se gindea sa se bazeze in sezonul viitor vor sa ingroase rindul fotbalistilor plecati din Copou. Astfel, Bratu a ridicat la 14 numarul jucatorilor din lotul de anul trecut care au parasit Politehnica, mijlocasul cautind un angajament in strainatate, Nogo este la un pas de un transfer la Astra Ploiesti, L. Munteanu este curtat insistent de FC Brasov, Viveiros, Ignatov si Lamine nu au mai fost inclusi pe lista celor care vor pleca in cantonament pentru ca divortul este iminent, iar Bujor si Straut sint la un pas de a deveni jucatori liberi! Bujor si-a motivat gestul astfel: "Nu am mai fost platit de patru luni, timp in care mi s-a tot spus ca banii mi s-au bagat pe card. Eu nu am vrut sa plec de la Poli ca jucator liber, ci in conditii avantajoase pentru toata lumea. Mi s-a spus insa ca pretul meu de transfer este de 500 000 de euro! Nu excludeam nici varianta de a ramine la Poli daca eram dorit in continuare, insa nimeni nu m-a facut sa simt acest lucru. Pina se clarifica memoriul meu, ma prezint la antrenamente. Daca devin liber, voi pleca in strainatate". Intr-o situatie oarecum asemanatoare se afla si internationalul de tineret Straut: "Nu mi-am primit salariul de aproape patru luni si mi-am depus memoriu la Federatie. Daca nea Popica semneaza cu Poli ramin insa, pentru ca acest lucru ar insemna o garantie pentru mine ca se doreste un lucru serios la echipa. Daca nu, e clar ca lucrurile vor fi rele la Iasi si voi lua masuri in consecinta". Pozitii asemanatoare au avut si alti fotbalisti ieseni cu care "Ziarul de Iasi" a discutat ieri, toti legindu-si speranta ca lucrurile vor fi serioase la Poli doar daca acordul cu Ionut Popa va fi oficializat.

Pina atunci, pina si jucatorii veniti in aceasta vara la Iasi au inceput sa dea semne de nervozitate dupa ce au simtit pulsul existent in Copou. Nigerianul Dino Eze a plecat deja, fotbalistul care a evoluat ultima data la UTA neprezentindu-se la echipa nici ieri, asa cum a promis. La capitolul sosiri a mai aparut doar un nou jucator tinar, Alin Liuba, mijlocasul care a evoluat pe la Lotus Baile Felix si, ultima data, Tricolorul Breaza, venind in probe. In vizor ramin ex-rapidistii Iencsi si Marinescu si timisoreanul Claudiu Ionescu, care a mai evoluat la Politehnica.

Week-endul acesta se anunta foarte incins, in zilele urmatoare anuntindu-se mai multe runde de negocieri la virful clubului, unde se spera a fi clarificata si relatia dintre actionari, incordata in ultima perioada. In functie de rezultatul discutiilor, se va sti mai clar cu ce ginduri va pleca Politehnica in cantonamentul de la Cimpulung care incepe luni si care poate fi traiectoria echipei iesene in viitorul apropiat

Comentarii