Politehnica Moldrom si-a propus numai victorii

vineri, 09 octombrie 1998, 23:00
2 MIN
 Politehnica Moldrom si-a propus numai victorii

Campionatul primei divizii masculine de baschet, aflat in faza seriilor se gaseste exact la jumatate, meciurile retur urmind sa debuteze astazi la Cluj. Politehnica Moldrom Iasi, care a avut un parcurs foarte bun pina acum, se claseaza pe locul secund in seria B, la egalitate de puncte cu CSU Astral Sibiu. Singurul esec al moldovenilor condusi de cuplul de antrenori D. Petricevic – R. Boisteanu a fost cel de la Bucuresti, cu vicecampioana editiei trecute de campionat, la un scor strins, 75-83, cel mai strins din istoria intilnirilor directe dintre cele doua echipe in ultimii trei ani. La Cluj, jocul cu elevii antrenati de proaspatul selectioner Mircea Vulc este deschis oricarui rezultat, dat fiind echilibrul existent intre valorile care formeaza cele doua echipe. Debutul iesenilor va avea loc insa in compania bucurestenilor de la SOCED, echipa pe care Moscalu & Co i-a invins chiar in sala proprie (80-63), cu toata opozitia arbitrilor, care doreau un start bun pentru echipa de suflet a federatiei de specialitate. Mai mult decit atit, clasica intilnire dintre cele doua echipe se poate reduce acum la un duel al jucatorilor aflati in lotul largit al echipei nationale (Toader – Burlacu respectiv Iheadindu – Murgoci). Ultima intilnire, programata luni dimineata, va aduce in fata iesenilor pe aradenii de la West Petrom, o echipa care trage tare pentru a prinde prima grupa valorica. In rest, se anunta partide atractive (lupta pentru intrarea in 1-8 este inca in plina desfasurarea, doar Metropola Bucuresti si UT Sanex fiind lipsite de sanse), avind in vedere ca fiecare formatie cauta sa obtina cit mai multe puncte, care reprezinta "zestrea" la intrarea in partea a doua a campionatului.
In tabara ieseana optimismul este predominant.
Dupa o pauza de care jucatorii au beneficiat la revenirea de la Sibiu, programul antrenamentelor a revenit la normal, cele doua sedinte zilnice avind rolul sa mentina tonusul unei echipe indreptatite sa lupte pentru un loc in fruntea ierarhiei. "La Cluj imi propun trei victorii nu pentru ca sintem de nebatut ci pentru ca am mare incredere in echipa. Atmosfera foarte buna in cadrul echipei s-a pastrat si acesta este lucrul cel mai important." – declara, inainte de plecare, antrenorul Dragan Petricevic. Lotul iesean a facut deplasarea spre Cluj inca de joi, ieri fiind programate doua antrenamente in sala "Horia Demian". In afara absentei deja cunoscute a lui Dan Popa, iata jucatorii pe care mizeaza cei doi antrenori: Dragos Zetu, Mitica Anghel, Tica Gheorghiu, Viorel Nanescu, Sasa Scutelnic, Sasa Sestopal, Costel Moscalu, Catalin Burlacu, Ivo Petovic, Cristian Murgoci, Serghei Mirisevschi si Silviu Vrinceanu.
In seria A, intilnirile din cel de-al 3-lea turneu se disputa la Ploiesti. Practic, acolo situatia este mult mai clara in ceea ce priveste calificatele in prima grupa valorica, Herlitz Mobex Tg. Mures, Steaua, Dinamo si Elba Timisoara fiind ca si promovate. Avind in vedere lupta pentru puncte, nu sint excluse surprizele de orice fel. (Lucian M.)

Comentarii