Popa muta si cistiga!

luni, 31 iulie 2006, 21:09
3 MIN
 Popa muta si cistiga!

Inspiratie pe linie la Politehnica: golurile victoriei de la Urziceni au fost reusite de doi dintre cei trei jucatori transferati in vara de presedintele Boca, iar reusitele au aparut dupa mutatiile (tactice si de efectiv) efectuate de antrenorul Popa. Politehnica a inceput jocul, ca si gazdele, in modulul „4-4-2”, pe care l-a tot incercat in aceasta vara datorita materiei prime de calitate avuta in avanposturi. Paradoxal, desi era evident ca gazdele acuza din plin tracul debutului, chiar daca in vara s-au intarit cu multi jucatori rutinati, iesenii nu au reusit sa tina friiele jocului, Unirea avind in primul act initiativa unei dispute foarte sarace in faze de poarta. Dupa pauza insa, Poli a trecut treptat la timona, mutarea care a schimbat fata partidei fiind trecerea la sistemul 4-1-4-1, aparuta dupa ce virful Martin Cernoch a fost substituit de Miclea, ce a jucat mijlocas stinga; inlocuirea a produs mutatii in lant: Sfirlea a trecut in centru, linga Gavatorta, iar Iurisniti a facut pasul inapoi, fiind plasat intre linia mediana si cea de fund, jocul Politehnicii capatind mai multa consistenta si apoi eficienta. Profitind de spatiile mai largi avute in zona centrala, Sfirlea a reusit sa lanseze racheta „sol-aer” care a perforat poarta lui Grigore. Si cel de-al doilea gol, cazut in ultimul minut, a avut drept punct de start o mutatie a lui Ionut Popa. Antrenorul l-a inlocuit pe Onofras, neadaptat la mijloc, cu Toma, ce a jucat fundas dreapta, Buta urcind astfel pe banda dreapta, unde a avut mai multa libertatea ofensiva. Jucatorul adus de la Pandurii a putut astfel sa apara la finalizare la faza lucrata de Bilba in ultimul minut, reusind sa intre si in istoria gruparii din Copou ca jucatorul ce a semnat al 900-lea gol in primul esalon.
Pentru Poli urmeaza o noua saptamina agitata, asa cum sint mai toate in ultima perioada in Copou, principala preocupare fiind gasirea unei solutii de premiere a succesului de la Urziceni, pentru abordarea cu un tonus ridicat a meciului de duminica, cu Ceahlaul Piatra Neamt.
Poli-catalog
Branet (6) – nederanjat in prima repriza, cind gazdele nu au nimerit spatiul portii, portarul iesean a avut doua interventii foarte bune in actul doi, la 0-0, parind sutul lui Costescu si lobul lui Leandro.
Buta (6,5) – dupa un start oarecum ezitant (datorat si slabei colaborari cu Onofras), care a facut ca gazdele sa insiste pe flancul sau, a urcat atit in joc cit si ca post, trecind mijlocas pe final, postura din care a inscris cu un suberb efort golul doi.
Ciobanu (6) – a dominat zona centrala defensiva.
Onut (5) – interventii bune in start si citeva erori elementare pe final, de care gazdele puteau profita.
Bordeanu (5,5) – nu a avut prea mult de lucru in defensiva, discret in ofensiva.
Onofras (5) – nu si-a gasit locul.
Gavatorta (6) – a pornit mai greu, ajungind la o turatie buna spre final.
Saric – accidentat in minutul 11 a incercat fara folos sa ramina pe teren, fiind inlocuit in minutul 28.
Sfirlea (6,5) – multe servicii gresite in primul act, o ocazie mare irosita in minutul 48, dar si o executie de mare efect, in minutul 79, golul sau schimbind soarta partidei.
Bilba (6) – s-a zbatut mult; a ratat o mare oportunitate in primul act, a tras aiurea o lovitura libera in repriza a doua si a judecat excelent faza din minutul 90, pasa lui creindu-i posbilitatea lui Buta sa inscrie.
Cernoch (5) – sters.
Iurisniti (6) – intrat neincalzit pe teren, a prins ritmul treptat, fiind foarte util in actul doi.
Miclea (5,5) – a adus o inviorare ofensiva.
Toma (5,5) – nu a avut probleme in sfertul de ora in care a jucat.

Comentarii