„Porumboiu a fost la un pas de a sponsoriza Poli!”

miercuri, 11 februarie 2004, 00:00
2 MIN
 „Porumboiu a fost la un pas de a sponsoriza Poli!”

Pe linga dezvaluirea refuzului ofertei de 250 000 de euro venita de la un club ucrainean pentru cedarea lui Adrian Cristea, presedintele Consiliului de Administratie al CS Poli Unirea, Gheorghe Nichita a mai facut citeva afirmatii interesante in emisiunea „Sport Show”, difuzata, luni, de postul de televiziune iesean „Tele M”. Astfel, Nichita a spus ca actualul finantator al lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu (foto) a fost, in trecut, la un pas de a sponsoriza pe Poli. „Acum nu am nici un fel de relatie cu domnul Porumboiu, datorita atacurilor pe care mi le-a adresat pe teme de arbitraj. Asta nu inseamna ca nu il voi primi cu bratele deschise la meciul direct, din prima etapa, in care sper sa apara un spectacol fotbalistic demn de prima liga. Imi pare rau ca a spus multe lucruri urite in conflictul dintre domnia sa si Marius Stan, mai ales ca pina nu demult eram in relatii foarte bune. Ba chiar in urma cu citiva ani am avut discutii privind implicarea sa financiara la Poli, discutii ce erau destul de aproape de finalizare” a spus cel care este si primarul interimar al Iasului.
Seful municipalitatii iesene a refuzat sa urmeze modelul omologului sau oradean, care l-a atacat pe Razvan Lucescu, dupa ce fiul antrenorului lui Besiktas a acceptat oferta Brasovului, desi refuzase Oradea si Iasul, afirmind ca pina in vara nu va antrena. „Nu ascund faptul ca sint dezamagit, insa ii respect decizia lui Razvan, pe care nu-mi permit sa-l critic” , a spus Nichita.
Declaratia lui Nichita referitoare la un posibil mariaj trecut dintre Poli si Porumboiu a fost confirmata de fostul arbitru international, aflat in Antalya, alaturi de FC Vaslui: „Asa a fost, discutiile nefinalizindu-se insa asa cum ne-am dorit. Eu oricum apreciez in continuare Iasul si continui sa sustin sportivitatea luptei pentru promovare din acest an”.
Incercarile de colaborare Porumboiu – Poli au avut loc in anul 2001, cind vasluianul a vrut sa-si extinda afacerile in judetul Iasi, nerealizarea proiectelor ce trebuiau sustinute si de oficialitatile locale fringind proiectul sponsorizarii sau chiar preluarii gruparii din Copou de catre actualul finantator al FC Vaslui. (OM)
Egal la Arad
Aflata intr-un stagiu de pregatire in Ardeal, Poli a disputat ieri un meci amical la Arad, cu divizionara B, ACU, pregatita de fostul international, Marcel Coras. Partida, ce a inceput la ora 14.00, in loc de ora 11, asa cum era anuntat initial, s-a incheiat la egalitate, 1-1 (1-1), dupa ce oaspetii au deschis scorul prin Bilba (’13) iar gazdele au egalat prin Musat (’29). Pe un teren greu, Poli a inceput meciul in formula Branet – Mitruc, Gheban, T. Petre, Bernard, Cercel – Al. Savu, G. Paraschiv, Ad. Cristea – Bilba, Luca, contind apoi pe Dulcianu, Fl. Croitoru, G. Preda, Bitica, Feucht, Botan, Dragoi, Chiper, Pacurar. Arcanu a stat iar Adrian Ilie, Vintila si Irinel Ionescu, nereveniti total dupa accidentarile suferite, au fost menajati. Astazi, de la ora 15.00, gruparea din Copou intilneste la Gyula, in Ungaria, formatia de liga a treia din localitate, SC. (Ovidiu MINEA)

Comentarii