Presedintele FRF Mircea Sandu, audiat la DNA in dosarul privind o posibila mituire a unor arbitri

joi, 07 iulie 2011, 09:15
5 MIN
 Presedintele FRF Mircea Sandu, audiat la DNA in dosarul privind o posibila mituire a unor arbitri

Mircea Sandu a fost citat pentru a fi audiat in acest dosar in care procurorii anticoruptie s-au sesizat dupa ce presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF) a declarat cotidianului ProSport ca patronul Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, "se pregatea sa dea 1,5 milioane de euro la liga si 500.000 la arbitri" pentru ca formatia sa sa castige titlul sezonul trecut.

Presedintele FRF a venit la sediul DNA in jurul orei 10.00, el nefiind insotit de avocat. Mircea Sandu a spus ca nu vrea sa faca acum declaratii privind audierea sa la DNA.

Si Gigi Becali a fost citat petnru a fi audiat ca martor in acest dosar, finantatorul stelist declarand ca se va prezenta numai cand va dori si nu le va spune nimic procurorilor anticoruptie.

"Eu ma duc cand vreau eu, iar daca vreau nici nu ma duc. Mi-a venit citatie de martor. Se stie foarte bine ca pe mine ma cheama degeaba, pentru ca eu ce vorbesc cu voi, vorbesc cu voi, ce vorbesc si ce ma cert, ma cert cu cine ma cert. La niciun procuror si la niciun DNA, in viata mea nu voi da nicio declaratie, nu daca ma cheama, daca imi taie si capul, eu nu dau declaratii impotriva oamenilor, eu nu fac rau la nimeni. Chiar daca e, e posibil sa ma duc, nu maine, ci cand vreau eu, ca eu sunt Gigi Becali. Le voi scrie atat: «Nu ma mai chemati in viata voastra, pentru ca eu ma trag din familie de Becali, care nu scrie si nu declara nimic si, daca vreti, dati-mi o hartie si scriu acolo: tot ce fac eu in discutiile mele publice, imi place sa le fac, glumesc, rad, zic ce vreau eu. Nu va spun nimic voua din ce stiu, nici daca ma impuscati in cap». Semnez si plec ca sa inteleaga o data pentru totdeauna ca nu e nevoie sa ma cheme la DNA niciodata. Daca exista nereguli in fotbal, niciodata nu se curata cu declaratia lui Becali", a declarat finantatorul FC Steaua, miercuri, la GspTv.

Gigi Becali crede ca actiunea DNA il vizeaza pe presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, el precizand ca finantatorul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, i-a spus in urma cu o luna si jumatate ca seful LPF va fi arestat.

Becali il asigura pe seful LPF ca nu va declara nimic rau despre el. Insa, in opinia patronului Stelei, sunt "altii care ii vor raul". "Parerea mea ca este o actiune concertata impotriva lui nea Mitica. Dar eu il asigur pe nea Mitica in privinta mea ca eu nu ma duc ca el martor la valiza si la terenuri. Sa stea linistit in privinta mea ca eu ma duc cand vreau eu si cand ma duc trei randuri scriu: «Ma cheama Becali si v-ati ales gresit omul. Si chiar daca ma impuscati in cap nu vorbesc cu voi». Le semnez hartia si le-o dau si la revedere. Sa stea linistit nea Mitica in privinta mea, numai ca e posibil sa fie altii care ii vor raul. Inseamna ca e ceva aranjat. Mi-a spus Mititelu la Brasov, cand am jucat cu Dinamo, ca Mitica va fi arestat", a mai spus Becali.

Contactat de MEDIAFAX, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ca nu doreste sa comenteze pe marginea investigatiilor DNA.

In acest dosar a fost audiat, miercuri, la DNA si presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, dupa ce Gigi Becali a afirmat despre el ca i s-a propus o suma de bani din partea unui conducator de club pentru arbitraje favorabile in Liga I.

Conducatorul CCA il considera vinovat pe finantatorul FC Steaua pentru chemarea sa in fata procurorilor DNA. "Cred ca este momentul ca domnul Gigi Becali sa isi dea seama ca aceste declaratii iresponsabile, aceste declaratii facute in gluma cum spune dansul, pot crea probleme altor persoane fara nicio vina. Din punctul meu de vedere, dansul este vinovat pentru implicarea mea in acest caz", a afirmat Vasile Avram.

Gigi Becali a declarat, marti, la Sport.ro, ca Vasile Avram i-a povestit cum un patron de club a incercat sa-l mituiasca, iar un oficial al LPF a fost intermediar. "Nu putea nici daca dadea cinci milioane la arbitri, nu 500.000 sa obtina ceva. Nu avea cui sa dea. Vasile Avram e un baiat destept. Mie mi-a spus Vasile Avram – eu jur ca asa e si n-are rost sa mint – la nunta la nepotul meu, Chiacu… Vasile Avram mi-a zis, si probabil el i-a spus si lui Mircea Sandu, ca cineva mare de la Liga l-a pus fata in fata cu un patron de echipa mare, cu sanse la titlu, si i-a promis ca daca il ajuta… Suma nu mi-a spus. Daca recunoaste Avram, bine, daca nu, cand ma intalnesc cu el, ii zic ca e vagabond. Jur pe ce am eu mai sfant ca astea au fost vorbele lui Avram", a spus Becali.

El a facut aceste afirmatii dupa ce presedintele FRF, Mircea Sandu, a dezvaluit cotidianului ProSport ca patronul Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, "se pregatea sa dea 1,5 milioane de euro la liga si 500.000 la arbitri" pentru ca formatia sa sa castige titlul sezonul trecut.

"Asa cum spuneti vor prin ziar «din surse federale», din surse am aflat si eu ca Iancu se pregatea sa dea un milion si jumatate de euro la liga si 500.000 la arbitri. Totul pentru titlu!", a spus Sandu, potrivit editiei de marti a ProSport.

Sandu a mentionat ca informatiile le are de la o persoana care "a vorbit intre patru ochi cu Iancu". "Este vorba despre o persoana care a vorbit intre patru ochi cu Iancu. Ultimul i-a spus asta. Nu stiu si cat este de adevarat. E ceva ce mi s-a transmis. Repet, pe surse, asa cum spuneti voi, ziaristii", a adaugat Sandu.

In replica, Marian Iancu a declarat, marti, la Sport.ro, ca nu se simte vizat de afirmatiile presedintilor FRF si CCA, Mircea Sandu, respectiv Vasile Avram.

"Undeva totul e lasat la doua capete, «din surse, am auzit eu»… Nu iau in calcul. De dimineata, domnul Becali a declarat ca domnului Avram i s-a adresat un oficial de la LPF, care l-ar fi pus fata in fata cu un oficial de la un club de fotbal. Nu e cazul meu, nu stiu la ce s-a referit, pentru ca eu cu domnul Avram m-am vazut ultima oara acum doi ani si jumatate sau trei ani. Atunci nici nu ne cunosteam, ne-am aflat printr-o conjunctura in acelasi salon, pentru ca eram la o nunta pe la Piatra Neamt, cea a fetei domnului Chivorchian. De atunci nu m-am vazut cu dansul, deci nu ma viza pe mine cu atat mai mult sa ne fi pus fata in fata. Nu ma vizeaza nici declaratia presedintelui", a spus Iancu.

Marian Iancu este de parere ca, prin aceste declaratii, Mircea Sandu incearca sa gaseasca o noua modalitate de a retrograda Politehnica Timisoara, chiar daca TAS va decide mentinerea gruparii banatene in Liga I.

FC Timisoara a terminat editia trecuta a campionatului pe locul doi, dupa campioana Otelul Galati, insa gruparea banateana a fost retrogradata in Liga a II-a din cauza faptului ca FRF nu i-a acordat licenta pentru sezonul viitor. Aceasta decizie a dus la un conflict intre Marian Iancu si Sandu, primul acuzandu-l pe seful FRF ca se afla in spatele retrogradarii echipei sale. (Mediafax)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii