Primul pas, unul stramb

miercuri, 30 ianuarie 2013, 21:45
3 MIN
 Primul pas, unul stramb

CSMS Iasi a disputat ieri, pe terenul sintetic din Copou, primul joc de verificare al anului, in compania CSM Pascani, echipa care activeaza in Liga a III-a. Testul s-a incheiat cu un rezultat surprinzator, oaspetii impunandu-se cu scorul de 3-0 (1-0). Golurile au fost reusite de Maftei (’44), Agrigoroaiei (’63) si Apostol (’72).  

CSMS, care a ratat un penalty, prin Tincu, in minutul 20, a inceput jocul in formula Balan – Mihalachioaie, Tincu, Avramia, Vladu – Ciucur, Nalati, Nutescu, Tiganasu – Gado, Herghelegiu, dupa pauza evoluand si Irimia, Semenenko, Cretu, Straton, Mitrea, Curiliuc, Tudor, Calugaru, Ionescu si Patulea. La CSM Pascani au jucat: Luca – P. Razlog, Agheorghiesei, V. Razlog, R. Dan – Chimir, Toader, Maftei, Agrigoroaiei – Riscu, Stiubei, apoi Birladeanu, Giurgiuveanu, Apostol, Lipovanu, Spita, Olarita, Serrediuc, Costea, Nemtanu. Dupa joc, antrenorul CSMS, Liviu Ciobotariu, s-a declarat nemultumit de atitudinea elevilor sai: "Nu m-a interesat scorul in acest meci, nu ma interesa nici daca bateam noi cu 10-0. M-a interesat modul de comportare al jucatorilor. Tinand cont de acest lucru, pot spune ca a fost un joc de antrenament esuat". Astazi, dupa un antrenament, programat in cursul diminetii, CSMS pleaca spre Capitala, iar maine, cu avionul, in Antalya, acolo unde se va derula al doilea cantonament al anului.

Sefii CSMS au anuntat ca in acest stagiu de pregatire vor fi prezenti si principalele tinte de transfer ale iernii, Milan Mitic si Hugo Moutinho, jucatorii ramasi liberi dupa despartirea de CS Severin ajungand ieri in Iasi, in timp ce discutiile cu Ovidiu Mihalache (Astra Giurgiu) continua.

In ceea ce priveste ceilalti componenti ai lotului care vor face deplasarea in Antalya a mai aparut o modificare fata de informatiile prezentate ieri. In locul lui Razvan Gorovei, care s-a accidentat, va merge in al doilea cantonament al anului Catalin Curiliuc, la care, initial, s-a anuntat ca se va renunta.

Nemultumiri cu organigrama centrului de juniori

Ieri s-a definitivat formula in care va functiona Centrul de Copii si Juniori al CSMS Iasi. Directorul Centrului, Catalin Abalasei, care a fost instalat in functie saptamana trecuta, a declarat: "La Centru vor mai activa sase antrenori: Liviu Petrache, care va lucra cu copiii de 18-19 ani, Bebe Manole, la grupa 16-17 ani, Dan Cananau, la 14-15 ani, Mihai Dragoi, la 12-13 ani, Adrian Dobrea, la 10-11 ani si Benone Dohot, care se va ocupa de pregatirea portarilor. Mihai Danila, Marian Moldovan, Ovidiu Burdujan, Gelu Paveliuc si Adi Cotan vor colabora in continuare cu clubul, care le va pune la dispozitie teren si echipament pentru grupele pe care acestia le vor forma, conditia fiind ca juniorii de la ei sa poata fi adusi oricand la CSMS. In zilele urmatoare, vom incepe sa stabilim principiile de lucru, care vor fi noi, moderne".

Decizia luata a starnit nemultumirea celor cinci care nu vor mai fi salarizati de clubul din Copou si vor obtine bani doar din taxele pe care le vor percepe copiilor cu care vor lucra. Unul dintre acestia, Adi Cotan, a povestit: "Cand am intrebat pe ce criterii s-a luat decizia de a se renunta la mine, mi s-a spus ca am facut odata un antrenament comun cu grupa de juniori de la CSMS si cu Rapid Dumesti, echipa la care am lucrat. Or, atunci a fost vorba de un meci amical intre cele doua echipe, aprobat de sefii clubului! Pentru mine, este dureros sa plec dintr-un club, dupa 25 de ani, pentru un astfel de motiv".

Comentarii