Primul test in fata suporterilor

miercuri, 11 iulie 2012, 21:45
3 MIN
 Primul test in fata suporterilor

CSMS Iasi disputa astazi primul test al verii pe teren propriu. De la ora 19:00, pe stadionul "Emil Alexandrescu", formatia ieseana va primi replica FC Botosani, echipa care activeaza in esalonul doi. Reamintim, CSMS a jucat pana acum sase meciuri de verificare, toate in cantonamentul din Austria.

La testul de astazi nu va fi vazut ultimul jucator adus in Copou, Gabriel Precup, de la ALRO Slatina, care nu a ajuns la un acord cu sefii Iasului si a plecat de la CSMS. In ceea ce-l priveste pe fundasul dreapta brazilian Marcos Anderson Souza dos Santos, acesta negocia aseara, la ora inchiderii editiei, parafarea unui contract cu echipa din Copou, informatia fiind oferita de presedintele executiv al Iasului, Florin Prunea.

Dupa ce antrenorul Ionut Popa a solicitat din nou, in mod imperios, intarirea lotului, nou-promovata in Liga I de fotbal a deschis noi variante. Astfel, CSMS a demarat negocieri pentru achizitionarea fotbalistului de banda dreapta Davide Alexandre Pinto Dias (29 ani), un fost international de tineret portughez care a jucat anul trecut la FC Brasov iar in aceasta vara s-a inteles cu FC Vaslui. Pana a ajunge in Romania, Davide Dias a mai evoluat, in tara sa, la Estrela Amadora, Braga, Naval si in Cipru, la Apollon Limassol. In vizorul iesenilor se mai afla un alt portughez, atacantul Pedro Moutinho (33 ani), care a evoluat sezonul trecut la FC Brasov, echipa pentru care a marcat sapte goluri in 30 de meciuri.

In marea de incertitudine existenta in Copou (stare completata si de stirile contradictorii legate de banca tehnica, detaliate mai jos), vestea buna vine in legatura cu restantele avute fata de jucatori, mare parte a sportivilor ajungand la zi cu drepturile financiare. S-a ajuns aici deoarece sefii clubului au virat din suma incasata de mai mult timp din drepturile de televizare (Liga Profesionista de Fotbal a achitat o prima transa din suma cuvenita cluburilor pentru sezonul 2012-2013) bonusurile de promovare si chiriile neachitate.

In paralel, se lucreaza si la Regulamentul de Ordine Interioara (ROI) pentru sezonul viitor. Printre prevederile ciornei ROI se numara si faptul ca o victorie pe teren propriu va fi recompensata cu 8 00 de euro, iar un succes in deplasare cu 1 200 de euro. La ora actuala, media salariilor titularilor echipei este in jurul valorii de 3 000 de euro. In plus, fiecare jucator poate incasa un bonus la sfarsitul sezonului, in cazul in care se va atinge obiectivul, evitarea retrogradarii.

 

S-au inteles sau nu?

Ieri a avut loc prima runda de negocieri intre conducerea clubului si antrenorul Ionut Popa, pe marginea prelungirii contractului, care a expirat pe 30 iunie. Dupa mai multe discutii, la care a participat si primarul Iasului, Gheorghe Nichita, partile au dat declaratii contradictorii. In timp ce Florin Prunea a anuntat ca s-a ajuns la o intelegere, tehnicianul a negat acest lucru: "Deocamdata, doar am discutat cateva variante de colaborare. Foarte important este ca am primit promisiunea ca lotul va fi intarit pe ultima suta de metri. Sper ca de data asta sa se poata realiza cateva transferuri importante, mai ales ca inca din vara am stabilit ca raman la Iasi daca se aduc patru jucatori de valoare. Sper ca lucrurile sa se clarifice in doua-trei zile", a precizat tehnicianul.

Comentarii