Probleme nerezolvate la Poli

marți, 30 ianuarie 2001, 00:00
2 MIN
 Probleme nerezolvate la Poli

Ratarea cantonamentului de iarna a dus la incheierea unei etape importante a perioadei de pregatire a FCM Poli Iasi. Din nefericire, daca ar fi sa facem un bilant al inceputului de an, bilele albe se pierd in urna plina cu bilele negre adunate pina acum.
In primul rind, nici la ora actuala nu s-a stabilit clar ce se doreste de la echipa, cele doua curente aparute (formarea unei echipe de viitor si intarirea pe moment pentru obtinerea unor rezultate imediate) batindu-se cap in cap. Asa se face ca in Copou au aparut o multime de jucatori tineri precum si destui fotbalisti experimentati sau chiar la apusul carierei la care, cu putin timp in urma, Poli renuntase fara nici o remuscare. La orice club cit de cit serios, inainte ca lumea sa se apuce de treaba sint puse pe hirtie obiectivele care trebuie sa fie clare pentru toata lumea si abia apoi se purcede la drum.
Apoi, nici la ora actuala nu se stie daca cei 10 jucatori noi care s-au pregatit la Vatra Dornei vor putea fi legitimati, gasirea fondurilor necesare achizitionarii lor fiind inca o enigma, chiar daca in fotbalul de astazi sume de ordinul a 50 de milioane reprezinta bagatele. In ipoteza continuarii blocajului financiar, s-ar putea ajunge in situatia ca nerezolvarea transferurilor dorite de Lita Dumitru sa duca la o fragilitate numerica anormala a lotului iesean iar in campionat sa joace cei care au stat pe tusa in pregatiri, dupa ce s-a cheltuit o multime de bani cu pregatirea jucatorilor carora nu li se poate obtine dezlegarea. Am ajuns astfel la o noua buba, stabilirea unui buget clar si identificarea surselor de finantare fiind iarasi cerinte ce trebuiau rezolvate inca de la reunirea lotului.
O a treia problema in mare suferinta la FCM Poli este colaborarea dintre conducerea tehnica si cea a clubului. Pe linga arhicunoscutele contre dintre Lita Dumitru si presedintele Emil Lupulescu, au mai aparut unele frictiuni si intre antrenor si Consiliul de Administratie. Si la acest capitol lucrurile sint clare: pina cind jucatorii, antrenorii, conducerea executiva si CA nu vor forma o echipa cu adevarat, rezultatele nu pot aparea si chiar daca acest lucru se intimpla ele pot fi doar intimplatoare sau pasagere.
Miine este programata o noua sedinta a Consiliului de Administratie. In mod normal, pe linga multe altele, ar trebui sa se gaseasca o rezolvare clara a celor trei probleme expuse mai sus. Chiar si microbistii ieseni au dreptul sa stie raspunsul la urmatoarele intrebari: Citi bani sint la club, de unde vin si ce se poate face cu ei? Ce jucatori pot fi transferati? Cum trebuie sa arate echipa? Cum se pot elimina contrele dintre partile care, teoretic, sint de aceeasi parte a baricadei?
Si inca ceva! O mai mare responsabilitate a tuturor celor care, vor, nu vor, raspund de destinele FCM Poli este absolut obligatorie! (Ovidiu MINEA)

Comentarii