Program infernal pentru Poli Nena

luni, 15 mai 2000, 23:00
3 MIN
 Program infernal pentru Poli Nena

Rugbistii ieseni si-au mai trecut in cont trei puncte, in acest moment fiind mai mult decit clar ca Poli Nena nu mai poate pierde podiumul. Din 4 etape cite au mai ramas de disputat, echipa ieseana are nevoie de o singura victorie pentru a lua cel putin medaliile de bronz, perfect realizabila in ultima etapa, cind vom juca acasa cu Rulmentul Birlad. Ambitiile jucatorilor ieseni nu se rezuma insa numai la atit, ei visind la locul 2. Infringerea militarilor la Sibiu a readus cele doua contracandidate la titlul de vicecampioana nationala la egalitate de puncte, decisiva putindu-se dovedi intilnirea directa de la Iasi. In tur Steaua a cistigat cu 29-19, asa ca iesenilor le este necesara o victorie la 11 puncte diferenta pentru a spera la cistigarea medaliilor de argint. Programul pare a fi usor favorabil Stelei, care va juca acasa cu Rulmentul Birlad si Dinamo, iar in deplasare va evolua la Iasi si Baia Mare. Poli Nena va avea doua deplasari foarte dificile la Grivita si Sibiu, iar acasa va juca cu Steaua si Rulmentul. Daca din deplasari e foarte greu de scos ceva, partidele de pe teren propriu trebuie cistigate obligatoriu, iar cea cu militarii chiar la 11 puncte diferenta. Steaua pare a avea o victorie asigurata, cu Rulmentul, iar din infruntarile cu Dinamo si Universitatea Remin Baia Mare poate scoate macar o victorie.
Lasind aceste calcule deoparte, pe ieseni ii asteapta un program infernal: duminica vor juca la Focsani cu Dinamo, in semifinala Cupei Federatiei, apoi in deplasare cu R.C.Grivita si acasa cu Steaua. Asadar, Poli Nena va lua la rind cele trei redutabile formatii bucurestene.
Indeosebi Dinamo si Grivita au inaintari foarte puternice, iar daca vom ramine tot in trei jucatori pe linia 1, probabil ca nu vom avea nici o sansa. Se spera insa in recuperarea lui Coliba, a carui experienta s-ar putea dovedi decisiva. Totusi, linia 1 a gazdelor alcatuita din Todirasc, Afrasinei si Enachi si-a facut datoria simbata indeosebi in repriza secunda, profitind si de caderea fizica a oaspetilor. Avind un efectiv de jucatori redus numeric, antrenorul baimarean Gerorge Sava nu si-a putut permite sa faca decit o schimbare, si aceea cauzata de accidentarea lui Frincu. Bas si Budisteanu (linia a II-a) si-au facut in general bine treaba, primul reusind sa cistige in margine toate baloanele repuse de Enachi. Linia a treia, alcatuita din Chiriac (inlocuit la pauza cu Cojocaru), Cibotariu si Matievschi a reusit un joc bun, ultimul fiind jucatorul meciului. Cazacu a ramas dator suporterilor, iar Nazarie inca nu are viteza de reactie ceruta de postul sau (mijlocas la gramada). Centrii Brezoianu si Ezaru au facut un meci bun, cu un plus pentru ultimul, iar "aripile" Manole si Ursu au jucat in nota echipei. De remarcat siguranta aratata de Florin Cuzic pe postul de fundas, mai bun de la meci la meci. Iesenii au avut si sansa de a intilni o echipa care a jucat deschis, la mina, chiar surprinzator de simplu fata de ceea ce ne asteptam. Este un stil de joc care ne convine de minune, insa sa nu uitam ca am avut in fata o formatie care in aceasta primavara nu a contat in deplasari. Cu Dinamo si Grivita va fi insa cu totul altceva si nu putem uita cit de clar ne-au dominat aceste formatii la Iasi pe inaintare. Deocamdata toate gindurile antrenorilor Verives si Iftenie sint indreptate spre meciul de duminica cu Dinamo, echipa care a obtinut 14 victorii in 14 meciuri sustinute in actuala editie de campionat. (Daniel SIMION)

Comentarii