Puneti botnita ciinilor rosii!

vineri, 31 martie 2006, 20:47
2 MIN
 Puneti botnita ciinilor rosii!

Politehnica Iasi incepe astazi o serie infernala ce se va derula timp de 16 zile, interval in care moldovenii vor disputa 5 meciuri oficiale, intre adversarii ce urmeaza sa fie intilniti numarindu-se toti granzii Bucurestiului, Dinamo, Steaua si Rapid! Partida din soseaua Stefan cel Mare din Capitala are o conotatie deosebita datorita absentei spectatorilor, Dinamo platind astfel pentru actele de huliganism de la Constanta, din etapa trecuta. Sefii moldovenilor spun ca avantajul obtinut prin lipsa fanilor gazdelor (sa nu se uite ca, in tur, Jiul a remizat in „Groapa”, in conditiile in care „ros-albii” au jucat tot fara spectatori) compenseaza intr-o oarecare masura problemele majore de lot cu care antrenorul Ionut Popa se confrunta: eliminati etapa trecuta, Bernard si Onofras au primit o etapa de suspendare, Bilba sta datorita cumulului de cartonase galbene iar Gavatorta, Ir. Ionescu si Mitruc sint accidentati, ultimul facind insa deplasarea in speranta unei reveniri de ultim moment. Totusi, Poli are solutii pentru a alcatui un prim „11” competitiv, probleme existind la nivelul bancii de rezerve, ce va fi destul de „subtire”. Din punct de vedere tactic, este foarte posibil ca Ionut Popa sa apeleze la sistemul cu un singur virf impins. Desi recunosc ca Dinamo are prima sansa, oaspetii se tot gindesc la faptul ca in prima etapa a returului „ciinii rosii” au fost umiliti pe propriul teren, unde Otelul Galati a cistigat cu 3-0!
Si daca tot am ajuns la Dinamo, sa mentionam faptul ca, dupa convulsiile fara precedent din iarna, simtite din plin in meciul amintit, bucurestenii dau usoare semne de revigorare, traduse prin succesele inregistrate la Tirgu Jiu si Constanta. (Re)intrati pe mina tandemului Cornel Dinu – Ion Marin, dupa experimentul inedit al „trabajadorului” Esteban Vigo – ce nu a condus echipa decit in amicale! – dinamovistii, ce si-au readus acasa in aceasta iarna pe „fiii risipitori” Alexa, Danciulescu, Barcauan ori Florea, sustin ca titlul nu le poate scapa. Concentrat doar pe aceasta directie, dupa eliminarea din Europa si Cupa Romaniei, liderul, al carui orgoliu e zgindarit si de parcursul foarte bun al rivalelor in Cupa UEFA, abordeaza orice meci la cistig, fragilul avantaj de doua puncte avut in fruntea clasamentului fata de Steaua nefiind o „plapuma” ce poate fi intinsa. Gazdele nu pot conta astazi pe Zicu, eliminat etapa trecuta si Pulhac, accidentat.
Poli a plecat ieri, in jurul prinzului, spre Capitala, urmind a se intoarce acasa duminica, dupa ce, pentru evitarea oboselii, iesenii vor ramine in noaptea de dupa meci in Bucuresti.
Formatiile probabile
Dinamo: Cr. Munteanu – Galamaz, Barcauan, Moti, D. Florea – Fl. Petre, Alexa, C. Munteanu – Danciulescu, Bratu – Cl. Niculescu.
Poli: Branet – Toma, Onut, Ciobanu, Bordeanu – Iurisniti, Dianu – Arhire (Rednic), Tincu, Miclea – Cernoch.
Arbitri: Victor Berbecaru (Rimnicu Vilcea), Gheorghe Negoita (Braila), Florin Buzarnescu (Craiova); Adrian Comanescu (Rimnicu Vilcea).
Observatori: George Ionescu (Bucuresti), Florin Gitejan (Bucuresti).

Comentarii