Puricele si elefantul

joi, 21 iunie 2012, 22:15
2 MIN
 Puricele si elefantul

 

Germania n-a pierdut pana acum vreun meci in sferturile de finala ale Campionatului European. Germania a reusit, pentru prima data in istoria participarii la Euro, sa castige o grupa cu punctaj maxim. Sub mandatul lui Joachim Löw, Germania si-a stabilit un nou record, 14 meciuri oficiale fara infrangere. In fine, in disputele cu adversarii ei de astazi, "Mannschaft" a obtinut cinci victorii si trei remize din opt meciuri disputate, fara a fi niciodata invinsa de eleni. Dar singurul lor joc intr-un turneu final, s-a incheiat 0-0, la editia 1980 a Campionatului European. A fost, insa un meci fara miza, intre o echipa deja calificata in finala si o alta eliminata. Mai tremuratoare au fost cele doua remize din preliminariile Euro 1976, 2-2 si 1-1, dar a trecut ceva timp de atunci… Mai departe.

Germania are intreg lotul valid, in timp ce Grecia este vaduvita de play-maker-ul Iorgos Karagounis ("ingalbenit" aiurea in partida cu Rusia) si de fundasul José Chalebas, suspendat si el pentru cumul. Toate aceste considerente (mai sunt si altele), fac din sfertul de la Gdansk solistul campionatului.

Si atunci, nici o sansa pentru Grecia? Ba da, sansa Greciei 2004 in fata Portugaliei, Frantei, Cehiei si din nou a Portugaliei, in editia in care elenii lui Otto cel Mare (Rehhagel) a inregistrat cea mai mare surpriza din istoria competitiei fotbalistice continentale. Sansa reprezentantilor unei natiuni dornice sa dea lovitura de gratie mult-detestatei (pentru ei) Germaniei, chiar sub nasul cancelarului Angela Merkel, care va fi fluierata copios nu de catre cei care suporta din plin criza economica elena, ci de aceia care au avut resurse pentru un sejur piperat de trei saptamani in Polonia si Ucraina.

Dar, oricat ar dori amatorii de senzational, Germania – Grecia nu este o confruntare politica, ci un simplu meci de fotbal, cu o mare, mare favorita.

Germania: 1. Neuer – 20. Boateng, 5. Hummels, 14. Badstuber, 16. Lahm – 6. Khedira, 7. Schweinsteiger – 13. Müller, 8. Özil, 10. Podolski – 23. Gomez. Antrenor: Joachim Löw.

Grecia: 13. Sifakis – 15. Torosidis, 5. K. Papadopoulos, 19. Papastathopoulos, 3. Tzavelas – 21. Katsouranis, 2. Maniatis – 14. Salpingidis, 6. Makos, 7. Samaras – 17. Gekas. Antrenor: Fernando Santos.

Arbitru: Damir Skomina (Slovenia).

 

Isi amana nunta

Mijlocasul Giannis Maniatis isi va amana casatoria daca echipa nationala a Greciei va ajunge in finala Campionatului European din Ucraina si Polonia, a declarat, miercuri, coechipierul acestuia Dimitris Salpingidis. "Daca vom juca finala, Maniatis nu se va mai casatori. El si-a stabilit data nuntii cu un an si jumatate inainte. Nu stia ca va fi convocat pentru Euro-2012", a spus Salpingidis. Giannis Maniatis are programata nunta la 1 iulie, ziua in care la Kiev se va disputa finala Campionatului European.

Comentarii