Puteau scoate mai mult

duminică, 16 ianuarie 2011, 22:24
2 MIN
 Puteau scoate mai mult

Transformata puternic in pauza de iarna dupa ce a ramas fara patru dintre jucatoarele pe care se conta mult (Cutas, Tkacenko, Tatarinova si Basalik) iar a cincea (Walker) este inca nerefacuta dupa o operatie, echipa ieseana de baschet feminin era credidata cu sanse destul de mici sa se intoarca de la Cluj cu o victorie. Paradoxal, deznodamintul chiar putea fi altul daca echipa oaspete ar fi reusit sa profite din plin de momentele bune prin care a trecut, dupa ce a condus ostilitatile pina la pauza si apoi cind a recuperat 12 puncte, apropiindu-se pina la 63-65 cind erau mai putin de doua minute de jucat. Insa, problemele de efectiv si-au pus amprenta serios pentru ca sub panouri gazdele au recuperat mai mult si in conditiile in care Necula a strins repede prea multe greseli personale si a parasit terenul imediat dupa pauza mare. Alaiba a fost apoi creditata ca titulara dar n-a convins, debutantele Cront si Nica au resimtit diferenta de nivel dintre Divizia A si Campionatele Universitare, Cioroiu si Panait fiind pina la urma jucatoarele care au dus greul disputei.

Pentru Politehnica au evoluat Cioroiu (14 puncte), Pinzaru (13, 1×3), Alaiba (4), Panait (17), Necula (8) apoi Cront, Gavrilescu (6) si Nica (2). De la gazde cele mai bune marcatoare au fost Pricop (20, 1×3) si Fodor (19, 1×3).

Celelalte rezultate ale primei etape

Seria A1: SCM Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe 74-51, CSM Satu Mare – Teleorman Alexandria 66-41, Bega Timisoara – ICIM Arad 57-80 si Rapid Bucuresti – Olimpia Bucuresti 72-54.

Seria A2: CSU Alba Iulia – Galactica Brasov 81-42 si Sportul Studentesc Bucuresti – CSM Oradea            (aminata).

Etapa viitoare (22 ianuarie)

Seria A1: Sepsi Sf. Gheorghe – Teleorman Alexandria, SCM Craiova – Bega Timisoara, Olimpia Bucuresti – CSM Satu Mare si ICIM Arad – Rapid Bucuresti

Seria A2: Politehnica Iasi – CSU Alba Iulia, CSM Oradea – U Cluj  si Galactica Brasov – Sportul Studentesc Bucuresti.

Comentarii