"Astia sintem, atita putem!"

duminică, 15 august 1999, 23:00
4 MIN
 "Astia sintem, atita putem!"

Stadion Emil Alexandrescu, vreme frumoasa, teren acceptabil, 2 000 de spectatori.
Poli: Cimpeanu – Gavrilescu, Urdaru, Dragoi, Ionescu – Caunei, Dragoi, Matinca, Onut (’60 Chiper) – Onofras (’55 Ancuta), Dobrea.
Tractorul: Iszak – Padurariu, Sima, Moldovan, Oancia, Mocanu – Pancu, Cojocaru, Manea (’90 Fodor) – Anghel (’81 Ilas), Bucur (’70 Nan).
Cartonase galbene: Matinca, Chiper, Ancuta – Manea, Moldovan, Ilas.
Arrbitraj satisfacator: I. Giuran (Constanta); A. Kosztelnic si G. Petrache (ambii din Calarasi).
Observator FRF: V. Ilie (Bucuresti)
0-1, min. 15: Anghel a inscris dintr-un vole de la 18 metri, dupa ce apararea ieseana a respins o centrare;
1-1, min. 24: Caunei i-a pasat in adincime lui Petrache, care a marcat cu un sut din careu;
1-2, min. 54: centrarea lui Anghel a fost reluata cu capul, de la 5 metri, in plasa de Cojocaru;
2-2, min. 56: Dobrea l-a lansat pe Matinca, acesta a intors un adversar si a inscris cu un sut plasat din careu.
Ce n-ar fi dat jucatorii lui Poli sa cistige meciul de simbata, mai ales ca la sfirsitul lui, noua conducere ii astepta pentru a purta negocierile legate de noul sistem de remunerare care va prevede diferentierea banilor pe care fotbalistii ii vor cistiga! Nu a iesit insa ce si-au dorit "alb-albastrii" si asta in primul rind datorita lor, startul destul de bun nefiind continuat pe masura asteptarilor. In plus, ambele goluri au fost primite nepermis de usor, mai ales daca se tine cont de experienta defensivei gazdelor. Nu e mai putin adevarat ca si oaspetii au impresionat placut, spiritul de sacrificiu, pregatirea fizica si disciplina in teren fiind remarcabile pentru nivelul diviziei B.
Desi partida a fost aprig disputata, inclestarea fiind deseori spectaculoasa, fazele de poarta au cam lipsit, la fel ca si intrarile foarte dure. Mai ales in prima repriza, in afara golurilor, a mai ramas pe retina spectatorilor doar sutul lui Matinca (min. 3), din lovitura libera, respins excelent de Iszak. Dupa pauza, Tractorul nu a renuntat la ofensiva, Mocanu (min. 53) si Manea (min. 71) putind si ei sa urmeze exemplul lui Cojocaru care a adus pentru a doua oara in avantaj pe oaspeti. Dupa spectaculoasa faza finalizata de Matinca, pe final, Poli si-a pierdut luciditatea si a inceput sa apeleze la mingi foarte inalte, fara sorti de izbinda in fata unei aparari impresionante ca gabarit.
Per total, un egal absolut normal dupa aspectul jocului.
+ La sfirsitul meciului, antrenorii lui FCM Poli, Mihaai Danila si Marian Moldovan au primit un ultim avertisment, ei urmind a fi concediati in cazul repetarii unui rezultat nefavorabil pe teren propriu. De asemeni, Caunei ar putea fi capul listei jucatorilor la care Poli va renunta in cazul neindreptarii atitudinii si randamentului in joc. + La cabine, era prezent si Radu Bebe Manole, cel care in sezonul trecut invingea aproape singur pe Tractorul in ultima etapa a turului. + Meciul de simbata l-a facut pe un om de fotbal iesean sa reaminteasca proverbul: "Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti". Dupa Gloria Buzau si Nitramonia Fagaras, Tractorul este a treia echipa care demonstreaza, numai in ultimele sezoane, lui Poli acest lucru… + Diferenta de gabarit intre cele doua echipe a fost evidenta. Aceasta a iesit si mai mult in evidenta cind Petrache, unul din cei mai inalti jucatori ieseni, s-a interpus in zidul oaspetilor la o lovitura libera si se vedea ca era cu cel putin jumatate de cap mai mic decit brasovenii care compuneau "protectia" portarului. + Alaturi de gafele asistentilor, care au defavorizat ambele echipe, si arbitrajul lui Giuran a fost destul de contestat, constanteanul fiind complet lipsit de autoritate. + Oficialii brasoveni exultau la sfirsitul meciului, ei fiind cu atit mai bucurosi cu cit spuneau ca echipa s-a inchegat repede desi au fost adusi 5 jucatori noi. + Remarcabil realismul antrenorului principal al lui Poli, Mihai Danila, la sfirsitul meciului. "Ce tot dam vina pe arbitri? Nu ne-a ajutat, dar nici nu ne-a furat. Vinovati sintem noi. Cu mina ii pun la antrenamente si totul merge struna iar in joc, la un moment dat, parca nimeni nu mai stie nimic. Ce sa mai vorbim, astia sintem, atita putem la ora actuala!" Tehnicianul iesean a mai adaugat: "Desi nu am jucat prea bine nici astazi, s-a constatat o usoara crestere fata de meciul cu Poiana. Poate meritam sa cistigam daca tinem cont de dominare insa am primit nepermis de usor golurile iar jucatorii nu au aplicat sfaturile pe care le-am dat vizavi de desfacere a jocului pe margini, aglomerind si centrind numai pe centru". + Seful bancii tehnice a oaspetilor, Eugen Moldovan a declarat: "Ma bucur de rezultatul obtinut pentru ca, indiferent ce s-ar intimpla, Iasul ramine Iasi. Eu am ceva deosebit pentru acest oras pentru ca aici am debutat ca jucator in prima liga. Pot sa spun ca am obtinut acest punct si pentru ca, spre deosebire de alte orase mai mici, aici se poate juca fotbal. Referitor la elevii mei, care, cu doua exceptii, sint toti pina in 24 de ani, ma bucura ca au respectat ce le-am cerut. Noi am venit decisi sa nu fim invinsi la Iasi, chiar daca obiectivul nostru este o pozitie la mijlocul clasamentului, si cred ca, daca aveam putin noroc, puteam chiar sa batem". (Ovidiu MINEA)

Comentarii