"De-as mai duce-o pin’ la toamna"

joi, 17 august 2000, 23:00
2 MIN
 "De-as mai duce-o pin’ la toamna"

Antrenorul FCM Poli Iasi, Leonida Nedelcu a implinit ieri 48 de ani. Seceta financiara din Copou (ieri dimineata, in contul clubului nu era nici un leu, contabila Ecaterina Dumitriu verificind in van "cresterea" zerourilor din banca) l-a impiedicat insa pe acesta sa-si serbeze ziua, nici macar prima rata din contract (care trebuia sa intre in buzunarul tehnicianului odata cu inceperea campionatului) neputind fi incasata de Nedelcu. De altfel si jucatorii mai asteapta inca lichidarea datoriilor din sezonul trecut, asa ca nu este de mirare ca antrenorul lui Poli glumea amar ieri: "Vom schimba imnul echipei. In locul muzicii lautaresti vom pune melodia "Lelita Ioana" in care versul cheie este <De-as mai duce-o pin’ la toamna>. Cred ca astazi ma duc sa fac rost de caseta". Asta in conditiile in care lipsa curentului a facut ca oficiali ai clubului sa mute calculatorul prin alte parti pentru a putea fi intocmite adresele absolut necesare organizarii meciului de miine cu Callatis. Despre intreruperea curentului la stadion, Ecaterina Dumitriu se arata cel putin nedumerita: "In afara facturilor pe iulie si august avem restante de numai 3 milioane de lei din trimestrul doi si o majorare de nici 200 de mii de lei. Parca toata lumea vrea sa ne ia gitul".
In rest, tot felul de variante mai mult sau mai putin fanteziste infloresc in Copou, acolo unde si-a facut aparitia si Vasile Simionas, care s-a intretinut cu presedintele Consiliului de Administratie, Ovidiu Fotea, revenit din concediu. In afara de ipoteza investirii de catre Nety Meier, un om de afaceri israelian care se afla in relatii foarte bune cu "Simi", a 500 000 $ in clubul iesean, alte doua variante se vehiculeaza in privinta asigurarii unui buget stabil la clubul din Copou: marirea de catre SC Iasi XXI a alocatiei lunare catre FCM Poli (se vorbeste chiar de catre un memoriu catre Consiliul Local) si implicarea RAJAC si a altor regii in administrarea stadionului.
In privinta jucatorilor care se pregatesc de mai multa vreme cu Poli insa nu sint cu actele in regula, ex-presedintele Costel Radeanu, venit si el de alaltaieri in tara, a spus: "Am unele promisiuni ca saptamina viitoare vom putea rezolva situatiile lui Danut Munteanu si Filip. Ramine de vazut daca ele se vor concretiza". (Ovidiu MINEA)

Comentarii