"Mai mult de o repriza, non-combat"

duminică, 03 mai 1998, 23:00
4 MIN
 "Mai mult de o repriza, non-combat"

Scor final: Politehnica Iasi – Dunarea Galati 1-0 (0-0).
Stadion "Emil Alexandrescu", vreme frumoasa, teren bun, 1000 spectatori.
Politehnica: Cimpeanu – Abalasei, Urdaru, Paraschiv, Grigorie – Botan, Dragoi (’53 Rudac), Cotan (’73 Caunei), I. Ionescu – Dobrea (’41 Onut), Ambrosie.
Dunarea: Iliuciuc – Stan, Ghionea, Amarandei, Humelnicu – Cujba, Negraru, Buteseaca, Frunza (’57 Balan) – Bogdan (’73 D. Ionescu), Atanasoaie (’83 Enache).
Cartonase galbene: Urdaru, Ambrosie, Botan.
Au arbitrat: V. Bratu (Amara); G. Brad (Floresti), M. Ciglenean (Cluj Napoca).
Observator FRF: I. Veres (Sfintu Gheorghe).
1-0, (min.86) – Irinel Ionescu finalizeaza, cu sansa, din careu, o actiune individuala de toata frumusetea a lui Ambrosie care a presarat pe drum trei jucatori galateni.
Dupa cum incepuse meciul de simbata din Copou nu stiai cine sint gazdele si cine oaspetii! Galatenii au demarat in tromba si au dominat destul de autoritar prima parte a meciului in care Poli nu a trimis nici un sut pe poarta (!), doar Botan (min.11) dind ceva emotii lui Iliuciuc. In schimb, la celalalta poarta, dupa greselile grave ale lui Urdaru, Cimpeanu a ramas fata in fata doar cu Atanasoaie (min. 29 si 39), portarul iesean avind doua interventii providentiale. Dupa pauza, aspectul jocului se schimba, iesenii incepind sa joace fotbal. In min. 56 doar bara s-a opus unui sut senzational a lui Cotan apoi Grigorie si Ionescu se trec, alternativ, pe lista celor care irosesc mari ocazii de gol. Finalul este dramatic, dupa un "gol turcesc" galatean cazind si unicul punct al partidei, centralul Bratu consultindu-se din priviri cu asistentul Brad pentru a primi confirmarea depasirii liniei portii de catre buclucasul balon care, in ciuda eforturilor disperate ale oaspetilor, s-a scurs incet spre plasa.
Desi dupa aspectul general al partidei un rezultat egal ar fi fost echitabil, Poli a invins atirnind astfel un alt pietroi de moara de piciorul foarte tinerei trupe dunarene care a lasat o excelenta impresie la Iasi.
Principalul subiect discutat in tribune a fost modul in care si-au aparat sansele unii fotbalisti ieseni. Faptul ca echipa a inceput sa joace mai bine in partea a doua a meciului dupa ce la pauza jucatorii au fost amenintati de conducerea clubului ca vor fi amendati cu cite 1 milion de lei daca nu vor cistiga iar citiva vor fi chiar exclusi din lot, au alimentat din plin zvonurile, mai murmurate, mai spuse in gura mare, in primele 45 de minute. La acest curent s-a raliat si antrenorul principal Ioan Marica care a pus degetul pe rana la conferinta de presa: "Echipa mea a fost mai mult de o repriza non-combat! Si copiii de mingi au vazut treaba asta! Hotul neprins insa… Pentru jocul de miercuri, de la Plopeni, unde mergem sa cistigam, voi face putina <<curatenie>> si chiar daca voi juca cu fotbalisti neexeperimentati voi sti sigur ca se vor darui. Teoretic si practic astazi tot cu copiii am cistigat. Imi pare foarte rau ca eu am fost cel injurat de spectatori pentru jocul echipei deoarece eu nu am pregatit asa meciul." Tehnicianul iesean, care s-a aratat foarte nemultumit de jocul fotbalistilor pe care i-a schimbat si de liberoul Urdaru, a mai spus ca isi dadea demisia la sfirsitul meciului daca Poli nu cistiga.
M. Ciobanu (antrenor principal Dunarea): "Fara doi oameni de baza, Mirea si Pinzaru, si cu 5 juniori in echipa, am fost la un pas de un egal pe care cred ca il meritam tinind cont de cite ocazii am ratat. Asa, ne va fi foarte greu sa scapam de retorgradare pentru ca mai avem doar doua deplasari si de acolo trebuie sa aducem puncte. Noi speram insa sa ne atingem scopul, adica mentinerea in liga a doua si formarea de jucatori pentru Otelul, echipa care ne ajuta in toate domeniile. De la Iasi mi-au placut Ambrosie si Cotan." Antrenorul oaspetilor a mai spus ca doar trei jucatori dintre cei folositi simbata au fost audiati in aceasta saptamina de CCN cu privire la "cazul Onesti".
Cei doi antrenori, care s-au felicitat reciproc, s-au contrazis doar de doua ori. Tehnicianul galatean a spus ca lui nu i s-a parut non-combat la Poli iar I. Marica a contrat evidentierea lui Cotan spunind ca nu e de acord.
Pe tricourile oaspetilor era inscriptionata sigla Sidex
Arena din Copou incepe sa semene cu cea de la Bistrita acolo unde vin multi militari la meciuri.
Dragoi si Cotan au parut mirati atunci cind au fost inlocuiti.
Plingind, Iliuciuc, Ghionea si Balan au ramas minute bune intinsi pe gazon la sfirsitul meciului.
La meci a fost prezent si fostul jucator al lui Poli, virful nemtean Daniel Baston care are o varianta de transfer in strainatate. (Ovidiu MINEA)

Comentarii