"Ne luam la trinta cu Rocar"

miercuri, 24 februarie 1999, 00:00
2 MIN
 "Ne luam la trinta cu Rocar"

Iminenta preluare a presedintiei FCM Poli Iasi de catre Ilie Dumitrescu a inceput sa faca valuri in Iasi. Pe buzele tuturor iubitorilor de fotbal a reaparut un cuvint ce parea uitat: Divizia A. Calculele, facute mai pe tacute inainte de venirea lui Ilie la Iasi, au inceput acum sa framinte vizibil pe iesenii care respira fotbal. "Jucam cu Alexandria acasa, deplasare la Braila, la Iasi cu Cimentul, afara la Roman, in Copou cu Rocar. Teoretic, putem acumula maximum de puncte in primele 5 etape. Daca si inainte de gindeam dar cu mici sperante la locul doi, acum cred ca vom putea sa avem curajul sa ne luam la trinta cu Rocarul si sa atacam cel putin locul doi" a declarat Constantin Benta, purtatorul de cuvint al CA al clubului iesean.
Aceasta idee este impartasita si de presedintele Consiliului de Administratie a FCM Poli Iasi: "Chiar si fara Ilie Dumitrescu, Poli tot ar fi atacat promovarea in acest an. Probabila lui venire la Iasi creste insa foarte mult sansele ca Poli sa joace in prima liga la anul. Mizez pe emulatia care va fi creata in rindul jucatorilor, a iesenilor in general precum si pe capitalul de imagine pe care ne-o va aduce aceasta mutare" ne-a spus ieri Mihail Vlasov.
Poli nu ascunde ca se gindeste doar la baraj, chiar Ilie Dumitrescu declarind luni in conferinta de presa de la Restaurantul Select ca "in ciuda problemelor care pot apare la orice echipa, 12 puncte avans ramin 12 puncte" aluzia fiind clara la FC Brasov. Acest punct de vedere este impartasit si de Mihail Vlasov: "Intr-o lume a abstractului ar exista posibilitatea sa atacam locul 1 pentru ca, teoretic, in retur Brasovul poate sa joace cum am facut noi in tur iar noi asa cum au facut-o ei. Practic, sanse reale le avem la locul doi de care ne separa doua puncte". Vlasov a tinut sa faca si o alta precizare, vizavi de cuvintele primarului Constantin Simirad care a spus luni ca nu va face mai mult pentru fotbalul iesean chiar daca va veni la Iasi Ilie Dumnitrescu. "Daca ar veni la Poli antrenor Lucescu si presedinte Moratti, domnul Simirad cred ca tot asa ar fi declarat. Nu cred insa ca declaratia sa trebuie interpretata ca o rea-vointa ci ca o parere vizavi de maximumul posibilitatilor actuale ale Primariei de sustinere a fotbalului. Pe viitor insa lucrurile se pot schimba" a spus M. Vlasov.
Bineinteles, si in rindul jucatorilor ieseni venirea lui Ilie Dumitrescu reprezinta garantia ca Poli va urmari performanta si conditiile oferite vor fi imbunatatite simtitor. (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii