Razboi in toata legea

vineri, 20 octombrie 2006, 21:07
5 MIN
 Razboi in toata legea

„Ciocu’ mic si banii pe Pancu!”
Tensionata in ultimii ani, relatia dintre Politehnica si Rapid a atins in aceasta saptamina un nou punct de maximum. Declaratiile superioare date la adresa Iasului de capitanul si presedintele giulestenilor, Vasile Maftei, respectiv Constantin Zotta, au stirnit o reactie dura a oficialilor ieseni. „Costel Zotta a spus ca nu a auzit de Iasi. Am sa-i aduc domnului Zota la meci un catalog cu muzeele din acest oras, daca nu stie care e capitala culturii. Probabil are unele lacune in acest domeniu… In ceea ce priveste echipa de fotbal a Iasului, daca nu stie de ea ii reamintesc ca e aceea care asteapta de 6 ani ca Rapidul sa-i dea banii pe Pancu!” a punctat antrenorul principal al Politehnicii, Ionut Popa, care a adaugat: „Zotta sa puna intrebari smecheresti pe la el, prin Giulesti. Eu ii transmit doar atit: ciocu’ mic, ca e presedinte de doua saptamini!” Nici presedintele Politehnicii, Sorin Boca nu a fost mai rezervat: „Anul trecut, Rapidul a beneficiat de intelegerea Jiului, cind a cerut aminarea partidei datorita unor probleme. Anul acesta, ei nu au avut o atitudine la fel de sportiva, cind le-am cerut sa aminam meciul datorita problemelor severe de lot”. Transferul lui Pancu, din 1999, de la Rapid la Cesena, in urma caruia Poli a primit doar 80 500 $ din cei 300 000 $ la care avea dreptul e un alt element care a involburat apele. „Nu avem dovezi, insa credem ca cei de la Rapid stau in spatele tergiversarii recuperarii banilor ce ni se cuvin din transferul lui Pancu. Asteptam in continuare 220 000 $ plus dobinda, nici un leu mai putin”, a declarat Boca, ce a fost sustinut de avocatul Stefan Damian, prezent si el la conferinta de presa organizata ieri. „Au fost date citeva decizii inimaginabile in acest caz, chiar si doua in aceeasi zi. Am banuiala ca dupa o sedinta a comisiilor federale, un membru al acestei comisii s-a dus direct la clubul Rapid. Continuam memoriile in acest caz in care verdictul Curtii de Apel dat impotriva fostului presedinte, Vasile Drutca, fals si uz de fals, trebuie sa oblige Rapidul sa plateasca diferenta de bani” a spus Damian.
Auzind de cuvintele lui Popa, presedintele Rapidului, Constantin Zotta, a replicat: „Avem prea mare experienta pentru a intra in jocurile de copii propuse de ieseni. Ionut Popa e un personaj simpatic, care stie sa scoata cuvinte din context, pentru a incerca sa creeze presiune. Noi stim ce inseamna Iasul in cultura”.
Probleme cu duiumul
In ceea ce priveste jocul propriu-zis, ambele echipe au probleme de lot, cele mai severe raminind in tabara gazdelor. In ciuda faptului ca Saric si Iurisniti dau senzatia ca ar putea fi recuperati, Poli tot nu va putea conta pe 7 jucatori: Bilba, Onut si Ciobanu sint suspendati, Bernard, Miclea si Ciubancan, accidentati, iar Gavatorta a plecat acasa. In privinta ultimului, Ionut Popa si-a exprimat iarasi dezamagirea: „Cind mi-a spus ca vrea sa renunte, l-am lasat citeva zile, sa se linisteasca, dorind ca dupa meciul cu Pitestiul sa-l conving sa joace macar pina in iarna. Eu cred ca puteam sa fac acest lucru, insa un articol aparut luni l-a afectat foarte tare. S-a sugerat ca eu si mai multi jucatori am vrut sa dam meciul Stelei si Gava, pentru ca el a facut penaltiul din care oaspetii au deschis scorul, s-a simtit lezat. In acel moment, nu am mai avut nici o sansa sa-l retin”.
In atare conditii, gazdele vor avea in lot cu siguranta citiva jucatori de la echipa a doua, jucatori ce au ajutat echipa si la antrenamentele din aceasta saptamina. „Au fost antrenamente usoare, pentru a nu mai risca alte accidentari” a spus Popa. In ceea ce-i priveste pe oaspeti, acestia nu vor putea conta sigur pe M. Constantin si R. Stancu, accidentati, in grupul incertilor intrind alaturi de Mazilu si Em. Dica si Lazar, ce a acuzat unele probleme dupa meciul cu PSG. Rapidistii sosesc in aceasta seara la Iasi, pe calea aerului, ei plecind din Bucuresti in jurul orei 19,00.
In ciuda problemelor probleme de lot, Poli nu-si pierde speranta. „Credem in sansa noastra, asa mica cum e ea” , a spus Boca, completat de Popa: „Chiar daca se confrunta o echipa ce a avut la pregatiri in aceasta saptamina 5-6 jucatori de la echipa a doua si un junior contra unei formatii cu 11 internationali, nu dezarmam. Ne vom bate pentru publicul nostru, care, cu siguranta, va umple iarasi arena”.
Facem safteaua?
In ultimii doua sezoane, decind evolueaza pe prima scena, Poli nu a reusit sa depaseasca echipa din Giulesti. A fost 2-2 in 2004 si 4-1 pentru Rapid in primavara, meciurile din Capitala incheindu-se cu scorurile de 2-0, respectiv, 1-0, in favoarea visiniilor. In toamna anului trecut, Rapid a invins Poli cu 1-0 la Focsani, in optimile Cupei Romaniei.
Cinci abonamente la oficiala
Cele 6500 de bilete ce vor fi puse in vinzare la meci se distribuie astazi, incepind cu ora 9,00, organizatorii estimind ca, la fel ca la meciul cu Steaua, vor fi epuizate intr-o singura zi, astfel ca miine, casele de bilete vor fi inchise. Accesul pe stadion se va face duminica, incepind cu ora 11, spectatorii fiind rugati sa vina devreme la stadion, pentru evitarea aglomerarilor. Oaspetii vor fi insotiti de maximum 300 de fani, ce vor avea acces liber, pe baza de reciprocitate.
Boca a mai anuntat ca 5 oameni de afaceri locali au cumparat abonamente la tribuna oficiala a arenei din Copou, clubul obtinind astfel 1 miliard de lei. „Vreau sa le multumesc public domnilor Gabriel Mardarasevici, Ioan Prisecaru, Giani Canschi, Catalin Mihalache si Bogdan Pitigoi pentru gestul lor de a plati 200 de milioane de lei pentru un astfel de abonament si sa anunt ca mai avem locuri disponibile si pentru alte persoane interesate” a declarat Boca.
Clipuri in autobuze
Sorin Boca a declarat ca in mijloacele de transport in comun din Iasi vor fi difuzate clipuri si imnul echipei. „Dorim sa popularizam astfel mai mult echipa, sa o aducem mai aproape de ieseni”, a declarat presedintele.
Formatiile probabile
Poli: Branet – Toma, Buta, Ir. Ionescu, Bordeanu – Tincu, Mitrovic (Iurisniti), Saric, Sfirlea – Onofras, Cernoch.
Rapid: Coman – Sapunaru, Maftei, Rada – Badoi, Maldarasanu, Grigore (Lazar), Karamian – Zicu, V. Moldovan, Buga.
Arbitri: Cr. Balaj (Baia Mare); A. Onita (Constanta), G. Szabo (Cluj).
Observatori: Al. Popescu, M. Lica.

Comentarii