Razboiul gastilor

vineri, 05 mai 2006, 20:32
2 MIN
 Razboiul gastilor

Flirtind din ce in ce mai insistent cu titlul, „Gasca nebuna” din Regie se afla in fata unui duel cu o gasca oarecum asemanatoare. Daca nu la fel de nebuna, macar imprevizibila. O gasca ce a fost capabila sa remizeze in curtea lui Dinamo, privita pina mai ieri ca un fel de „tutore” al Politehnicii, dar si, de exemplu, sa piarda fara drept de apel la Mioveni, in fata lui FC Arges. O trupa ce a cedat doar din penalty in curtea Stelei ori a Rapidului dar a si fost depasita la scor de giulesteni in Copou. Tocmai datorita acestor alternante, iesenii si-au facut o reclama de echipa ce poate lesne bate ori pierde in fata oricarui adversar, partidele moldovenilor fiind adevarate probe de foc pentru pariori.
De aceea, chiar daca Sportul are prima sansa inaintea meciului de miine, datorita returului de exceptie facut de studenti – ultima capodopera fiind succesul repurtat in fata lui Dinamo, chiar in „Groapa”, in runda precedenta – Poli nu poate fi privita ca o victima sigura. Aceasta in ciuda faptului ca iesenii nu pot miza pe doua piese grele, golgeterul Bilba (suspendat) si stoperul Ciobanu (accidentat) iar problemele financiare (ultima mostra in acest sens este decizia ca echipa sa se intoarca imediat dupa meci acasa, economisindu-se astfel cheltuielile cu o noapte de cazare) sint departe de a-si gasi rezolvarea. De altfel, antrenorul Ionut Popa a si spus ca „putem incerca sa cistigam, de ce nu?”. Tehnicianul a mai afirmat ca nu va lua masuri speciale impotriva golgeterului diviziei A, Mazilu: „E un jucator exceptional, insa noi jucam in zona, asa ca fundasii trebuie sa-si faca datoria”.
Cei care asteptau ca intre Popa si antrenorul gazdelor, Gheorghe Multescu, sa iasa scintei, dupa ce, in campionatul trecut, ultimul a refuzat sa dea mina cu tehnicianul iesean la finele meciului Iasi – Timisoara, pot sta linistiti. „Am vorbit cu Gigi, am clarificat lucrurile, ne-am impacat” a spus Popa, care a comentat ironic declaratiile lui Cosmin Olaroiu (antrenorul Stelei) si ale lui Viorel Moldovan (virful Rapidului) cum ca echipa ieseana a stat linistita in partidele cu Rapidul, respectiv, Steaua: „Inseamna ca avem valoare de s-au temut de noi!”. Presedintele iesenilor, Sorin Boca a reactionat insa mai dur: „Asteptam sa aud astfel de idei trasnite de la chibiti, nicidecum de la oameni care se pricep la fotbal”.
Conducerea Politehnicii va pune la dispozitia suporterilor ce vor sa faca deplasarea in Regie un autobuz ce va pleca spre Capitala duminica, la ora 8.00, din fata Salii Polivalente. In tur, Poli s-a impus cu 1-0 gratie unui gol inscris de Rednic, iar in sezonul trecut Iasul a remizat in deplasarea facuta la Sportul, 1-1.
Formatiile probabile
Sportul: Stancioiu – Stancu, Ratiu, Secareanu, Patriche – Ferfelea, T. Balan, C. Lazar, Varga – Mazilu, Curelea.
Poli: Branet (Marc) – Toma, Onut, Bernard, Bordeanu – Onofras (Miclea), Gavatorta, Iurisniti, Mitruc, Rednic – Cernoch.
Arbitrii partidei sint timisorenii Orlando Trandu, Cornel Avram si Sorin Caia. Observatori: Nicolae Dobrin (Pitesti); Tudor Constantinescu (Bucuresti).

Comentarii