Razboiul Iasi-Vaslui, episodul II

luni, 19 ianuarie 2004, 00:00
4 MIN
 Razboiul Iasi-Vaslui, episodul II

Dupa ce simbata i-a recomandat lui Marius Stan sa se consulte la Socola si l-a acuzat pe Gheorghe Nichita ca isi pune subordonatii sa-l atace, Adrian Porumboiu a avut ieri o pozitie schimbata cu 180 de grade! „Incepind de astazi, va garantez mie la suta ca nici un oficial al Vasluiului nu va mai ataca Iasul!” a spus fostul arbitru international, care a adaugat: „Eu nu permit nimanui sa ma jigneasca si ultima mea replica, atunci cind i-am recomandat lui Stan sa mearga la Socola, a venit doar dupa ce a spus ca Vasluiul este in spatele zvonului care afirma ca el este pionul nostru otravit la Iasi! Eu nu confund insa Iasul sau prietenii mei din Iasi cu Marius Stan, care azi e aici, miine in alta parte”.
Vizavi de Gheorghe Nichita, Porumboiu a spus ca „ma asteptam
sa-l calmeze pe Stan” si i-a urat „sa ajunga primarul Iasului, pentru ca este un om care iubeste fotbalul este si bun gospodar”. Faptul ca in presa a aparut ideea ca Porumboiu se intereseaza de modul in care este finantata gruparea din Copou a fost comentat astfel de principalul sponsor al Vasluiului: „Am spus ca Stan e ca un functionar public, care isi ia banii, orice s-ar intimpla. De aici si pina la faptul ca nu sint de acord cu finantarea sportului din bani publici e un drum lung. Eu chiar sint partizanul ideii ca autoritatile locale sa sprijine financiar sportul, lucru ce sper ca se va intimpla si la Vaslui.”
Venirea in Copou a lui Adrian Bitica, jucator ce a evoluat la Oltul Sf. Gheorghe, dar tine de Petrolul Ploiesti, in acelasi timp, dorit si de FC Vaslui, reprezinta, se pare una dintre cauzele incendierii atmosferei, lucru negat de Porumboiu: „Noi nu facem echipa de pitici. Nu avea loc la noi, in fata unui Botez, Costel Ilie sau Frunza si ne-a mai cerut si o groaza de bani, 7 000 de euro pina in vara, santajindu-ne ca Poli ii ofera 10 000. A si dormit la mine in hotel, inainte sa vina la Iasi!”
Porumboiu a incheiat dialogul spunind: „Din aceasta zi, termin orice fel de disputa cu Iasul! Eu nu traiesc, asa cum fac altii, din birfa!”.
„Nu-l intereseaza pe Porumboiu campania mea”
– Domnule Nichita, Adrian Porumboiu a spus ca va puneti camarila sa-l atace.
– Nu stiu de ce ma implica pe mine in cearta pe care o are cu Marius Stan. Consider ca relatia dintre Porumboiu si Stan nu poate fi confundata cu relatia Nichita – Porumboiu sau relatia Iasi – Vaslui. Eu am incercat sa-l fac pe Marius sa renunte la a mai vorbi despre Vaslui si Porumboiu insa mi-a spus ca este mereu provocat.
Si am primit o confirmare din acest punct de vedere atunci cind am fost sunat de citiva ziaristi care m-au rugat sa comentez o declaratie a lui Adrian Porumboiu care atacase modul in care este finantat CS Poli.
– Si cum ati raspuns?
– Ca finantarea e legala, bineinteles! Si nu i-am replicat lui Porumboiu pentru ca nici caracterul, nici functia pe care o am, prin care reprezint Iasul, nu-mi permit sa ma cobor la nivelul unor cuvinte care pot crea un bilci ieftin. De aceea, il rog pe Porumboiu, pe care-l asigur ca nu am pus pe nimeni sa se ia de el, sa nu mai faca nici el referire la mine sau la campania mea.
– Ati incercat sa-i impacati pe Porumboiu si Stan?
– Am incercat, insa se intimpla acelasi lucru ca dupa unele divorturi. Fiecare ii reproseaza celuilalt ca a gresit si conflictele se adincesc.
– Cum comentati zvonul ca Marius Stan este pionul otravit al Vasluiului la Iasi?
– Se cauta atacuri subversive si multa lume are interes sa-l indepartez pe Marius, insa acest lucru nu se va intimpla decit daca va pune clubul cu adevarat in pericol.
– Despre intaririle Vasluiului ce parere aveti?
– Ii felicit! Astfel, va creste nivelul competitiei. Si daca vor intelege ca e mai bine ca lupta pentru promovare sa se dea numai pe gazon si nu la nivel de birfa sau scandal, va fi mai bine! Iar daca tot tine asa de mult la Iasi, asa cum spune, ar fi bine ca domnul Porumboiu sa se abtina de la atacurile la adresa orasului unde a facut facultatea.
S-a saturat si Stan!
Presedintele lui Poli Unirea, Marius Stan, a declarat vizavi de conflictele cu Porumboiu: „Eu doar am replicat atunci cind am fost atacat. Cu persoane care poarta o polemica recurgind la termeni de bou sau nebun imi dau insa seama ca nu merita sa porti vreun dialog. De azi inainte nu ma mai intereseaza subiectul Porumboiu”. (Ovidiu MINEA)
(Ovidiu MINEA)

Comentarii