Record pe piata din Copou?

luni, 19 august 2002, 23:00
2 MIN
 Record pe piata din Copou?

In paralel cu goana dupa bani, oficialii de la Poli Unirea accelereaza campania de intarire a lotului. Pe linga jucatorii ce se pregatesc de mai mult timp in Copou, noutatile de ultima ora ar putea fi, dupa cum v-am mai informat, bacauanul Vali Vaduva si fostul iesean Irinel Ionescu, actualmente la Metalul Plopeni. Pentru a-si asigura serviciile celor doi, iesenii trebuie insa sa umble serios la buzunar. Bacaul cere 10 000 $ pentru fundasul pe care l-a pus pe liber in returul trecut, in timp ce prahovenii nu concep sa lase nici un dolar sub pretul foarte ridicat cerut initial, 40 000 $! Desi in prima instanta toti conducatorii ieseni au considerat exorbitanta aceasta suma, se pare ca optica s-a schimbat cu 180 de grade; astfel, nu este exclus ca Irinel sa-l egaleze pe Matinca la titlul de cel mai scump transfer din istoria clubului, chiar daca recesiunea din domeniul fotbalului, este evidenta in comparatie cu vremurile cind fosta vedeta a Brailei, Nationalului si Jiului era adusa de Ion Moldovan in Copou. Mai mult chiar, este posibil ca Metalul sa ceara si 10% din suma pe care Poli ar primi-o dintr-un transfer ulterior al lui Ionescu. "Initial, am considerat ca suma este prea ridicata. Acum insa, sint in pozitia de a nu mai refuza jucatori. Daca aveam bani la inceputul pregatirilor, poate alta era finalitatea campaniei de transferari" a spus managerul Vasile Simionas.
Cea de-a treia lovitura gindita, Gnandt, are inca sanse de a fi realizata, desi brasoveanul nu i-a convins pe tehnicienii ieseni in amicalul de simbata, cu Bucovina. O alta mutatie probabila este schimbul de virfuri cu RATC Brighiu – Murgu.
Altfel, Cristea si Adrian Ilie vor asculta in aceste zile de indicatiile unui alt antrenor decit Vasile Simionas. Junii Copoului vor intra pe mina lui Titi Dumitriu, tehnicianul bacauan coordonind o selectionata ce va disputa un meci amical, la Chisinau, cu o reprezentativa a Republicii Moldova, actiunea fiind prilejuita de inaugurarea unei moderne baze sportive peste Prut. La acest meci trebuia sa fie prezent si Chiper insa acesta a suferit o usoara accidentare la genunchi si a ramas acasa. (Ovidiu MINEA)

Comentarii