Rednic nu intelege nimic

joi, 07 august 2003, 23:00
3 MIN
 Rednic nu intelege nimic

Antrenorul Mircea Rednic a declarat, in cadrul conferintei de presa de dupa meciul retur Anderlecht – Rapid, scor 3-2, din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, ca nu isi poate explica infringerea formatiei sale. „Am facut o prima repriza buna, i-am blocat pe atacantii belgieni, insa apoi am luat goluri pe care nu le pot explica. Jestrovici si Zetterberg au fost lasati liberi la primul si la al doilea gol. Fiecare jucator din echipa mea stia ce are de facut, insa totusi am fost invinsi”, a spus Rednic, care a afirmat ca este pacat ca echipa sa a pierdut meciul si calificarea dupa ce la pauza conducea cu scorul de 2-0. Tehnicianul echipei Anderlecht, Hugo Bross, a afirmat ca formatia sa a inceput cu teama meciul cu Rapid. „Toata lumea stia ca Rapid este puternica pe contraatac si de aceea am jucat cu teama. In prima repriza a fost o adevarata promenada a atacantilor rapidisti intre linia de aparare si centru, iar noi nu am stiut sa trecem peste aceasta tactica”, a spus Bross. Antrenorul belgian a afirmat ca meciul a fost extrem de stresant, insa considera ca cele mai mari probleme le au rapidistii. „Cred ca pentru romani este un soc sa piarda dupa ce au condus cu 2-0”, a spus Bross, care a adaugat ca decis doar miercuri dupa-amiaza, sa-l utilizeze pe suedezul Per Zetterberg.
„De la infern, la paradis”
Presa belgiana considera ca Anderlecht Bruxelles a trecut de la infern la paradis in partida de miercuri, cu Rapid, din mansa secunda a turului doi preliminar al Ligii Campionilor, cistigata de formatia belgiana, pe teren propriu, cu scorul de 3-2 (0-2). „De la infern la paradis”, a titrat site-ul www.sport.be, apreciind ca formatia belgiana si-a revenit in a doua parte a meciului, dupa o prima repriza catastrofala. „Golurile lui Ilyes si Bratu, din finalul primei reprize, au reprezentat un adevarat dus rece pentru Anderlecht. Dar inspiratia antrenorului Hugo Broos a permis formatiei din Bruxelles sa se califice in ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor, unde va intilni echipa poloneza Wisla Cracovia”, a scris site-ul belgian.
Cotidianul „Le Soir” apreciaza ca partida dintre Anderlecht si Rapid a fost un meci nebunesc, disputat pe o caldura infernala. „Un meci de foc in cuptor” a titrat publicatia belgiana, care a adaugat ca partida de miercuri a reprezentat un debut excelent de sezon. „Goluri, suspans, gesturi frumoase si o calificare belgiana. Un debut incendiar de sezon!”, a scris „Le Soir”.
La un pas de demisie
Potrivit postului national de televiziune, dupa partida disputata miercuri la Bruxelles, intre Anderlecht Bruxelles si Rapid Bucuresti (scor 3-2), contind pentru turul II preliminar al Ligii Campionilor, a intervenit o discutie foarte taioasa intre antrenorul rapidist Mircea Rednic si patronul George Copos. Ultimul i-a reprosat lui Rednic opozitia la transferul lui Bratu la Galatasaray si aducerea marocanului Nourredine Ziyati. In urma acestei discutii, antrenorul Rednic a anuntat ca renunta la post. Diferendul s-a rezolvat ieri dimineata, astfel incit „Puriul” a ramas la conducerea echipei din Grant.
Inapoi in cotet
Mare dreptate avea Mitica (cum, care Mitica?; dom’ Mitica!) atunci cind spunea ca „scroafa e moarta in cotet”. Cehia, Slovacia, Ungaria, Ucraina, Bulgaria, Polonia, Croatia, Serbia ba chiar si Macedonia si-au trimis campioanele in turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Pata neagra a Estului ramine Romania. Si nu pentru ca Anderlecht a aratat ca o super-echipa (imi pare rau ca nu am numarat cite centrari gresite au trimis belgienii din faze fixe) ci datorita tarelor noastre. Rapidul a pierdut mental, speriindu-se de usurinta cu care se putea califica, greseala fatala fiind pasul facut inapoi prematur, imediat dupa pauza. Asa, am ramas sa mai vedem un an Liga la televizor si ne intoarcem la cotetul nostru, gindindu-ne la leacurile de sale necesare lui Mitica, port-bonheurul lipsa la apelul giulestenilor, lansat inainte de Bruxelles. (Ovidiu MINEA)

Comentarii