Remiza cu echipa popii

sâmbătă, 14 februarie 2004, 00:00
3 MIN
 Remiza cu echipa popii

Dupa ce a obtinut rezultate bune in partidele amicale disputate pina acum, Poli Unirea Iasi a calcat strimb ieri. Intilnind la Sinmartin formatia locala Lotus, ce activeaza in divizia D, liderul B1 nu a reusit sa se impuna, partida incheindu-se cu o remiza alba. „E drept ca am avut cinci bare, doua prin Bitica si cite una semnata de Pacurar, Bilba si Mitruc, insa jocul a fost in scadere, probabil si din cauza faptului ca baietii au tratat adversarul cu superioritate. In plus, oboseala incepe sa-si spuna cuvintul iar terenul, acoperit de zapada, si-a pus amprenta asupra jocului” , a declarat presedintele lui Poli, Marius Stan. Antrenorul principal al iesenilor, Vasile Simionas s-a declarat multumit de angajamentul elevilor sai, adaugind: „Pe linga bare, ni s-au anulat doua goluri si cred ca trebuia sa avem si vreo patru penaltiuri. Sponsorul lui Lotus este insa preot si nu puteam sa ne certam cu un reprezentant al clerului! Mai ales ca au fost amabili pe tot parcursul turneului, punindu-ne la dispozitie terenul pentru antrenament”.
Iesenii au inceput jocul in formula Branet – Gheban, Ad. Ilie, Ir. Ionescu, Preda – Botan, Dragoi, Vintila – Croitoru, Bitica – Bilba, la pauza intrind Arcanu, Tinel Petre, Bernard, Mitruc, G. Paraschiv, Ad. Cristea, Al. Savu si Pacurar. Portarul Dulcianu nu a fost utilizat, la fel si Cercel, Feucht, Chiper si Luca, menajati datorita unor probleme de sanatate.
Antrenorul – dezamagit de Cristea
Concluziile stagiului derulat in Ardeal, care se incheie astazi, au fost prezentate de antrenorul Vasile Simionas: „Cinci zile am lucrat foarte bine, pe iarba, insa dupa aceea vremea a inceput sa ne creeze probleme si aici. Am avut si o discutie cu toti jucatorii in care le-am spus ce m-a multumit si ce nu. La plusuri pot trece faptul ca echipa are un joc mult mai inchegat decit in tur, la minusuri ratarile multe si lipsa de concentrare in anumite momente”.
Simionas s-a referit si la lotul de jucatori: „In ceea ce priveste lotul, nu exclud faptul ca mai pot aparea modificari. Imi doresc 24 de jucatori in lotul pentru retur, care va fi aspru. Alex Feucht are si calitati si carente, asa ca mai trebuie urmarit. La certitudini ii pot trece deja pe Paraschiv, Savu, Tinel Petre si Arcanu, de care sint foarte multumit, la dezamagiri apare Adrian Cristea. Nu datorita modului in care s-a pregatit ci a angajamentului in joc, pentru ca joaca departe de adversar. Asa i-am cerut sa joace inainte de turneul nationalei de tineret in China, pentru a-l feri de accidentari, insa acum nu intelege ca trebuie sa intre in ritm normal”. Desi nu a vrut sa nominalizeze, se pare ca Simionas nu-l mai agreeaza pe Florin Croitoru, care din vara va apartine de FC Onesti.
Referitor la sistemul de joc, tehnicianul iesean s-a plins de faptul ca nu a avut conditii pentru a lucra. „Chiar si terenurile cu iarba erau prea mici sau cu denivelari. Pe linga „3-5-2″-ul utilizat in tur, am incercat mai multe sisteme, cu 4 fundasi, cu un singur virf si doi jucatori la sustinere, in fata unei linii de alti 3 mijlocasi, insa nu pot sa spun ca vom juca exclusiv intr-un singur mod. Important este ca avem jucatori care pot sa se adapteze oricaror cerinte”.
Astazi, liderul de iarna al B1 isi va lua ramas bun de la statiunea in care a avut cartierul general timp de 11 zile. Iesenii nu vor avea insa drum intins spre casa ci vor face o halta la Cluj, unde vor disputa, incepind cu ora 12, un meci de verificare in compania formatiei locale Universitatea, care activeaza in seria a treia a esalonului secund. Fotbalistii trupei conduse de antrenorul Vasile Simionas vor primi apoi liber, urmind a reveni la antrenamente in Copou la inceputul saptaminii viitoare, saptamina in care se intentioneaza disputarea altor meciuri de verificare. Printre posibilii adversari se numara formatii de prima liga precum FCM Bacau (miercuri) si Ceahlaul Piatra Neamt (simbata) . (Ovidiu MINEA)

Comentarii