Reteta succesului la rugby: un sfert de milion de lei!

miercuri, 28 ianuarie 2004, 00:00
2 MIN
 Reteta succesului la rugby: un sfert de milion de lei!

Cea mai mare dezamagire in sportul iesean a fost „oferita” anul trecut de echipa de rugby. Ramasa in prima liga printr-un concurs fericit de imprejurari, trupa ieseana ce lucreaza cu balonul oval a fost ciuca batailor, nerepurtind nici un succes in actualul sezon. Situatia critica in care s-a ajuns pare a avea insa o sansa (palida, deocamdata) de revenire la normal. „Am discutat cu noua conducere a sectiei, reprezentata de presedintele Vasile Cihodaru si vicepresedintele Petrica Vieru, si mi s-a spus ca vor face eforturi pentru revenirea pe linia de plutire. Pentru a inscrie echipa in campionatul ce se reia pe 3 aprilie am pus conditia de a avea in cont, pina pe 1 martie, 250 de milioane de lei, bani cu care, alaturi de fondurile pe care le vom aloca noi, vom putea sustine echipa pina la finele sezonului”, a spus presedintele CS Politehnica, Leonida Antohi, care a adaugat: „Rugbiul la nivel de seniori este un sport scump, pe care doar clubul, cu alocatia primita de la buget, nu-l poate sustine. Numai o deplasare la Petrosani, de exemplu, cu cazare la camin, costa 45 de milioane de lei”.
Pina la 1 martie, CS Politehnica a gasit solutii pentru oferirea unor conditii decente de pregatire elevilor antrenorilor Constantin Verives si Laurentiu Virse. „De la jumatatea lunii ianuarie, le-am oferit un semciantonament de o luna si jumatate, timp suficient pentru faza de acumulare. Este insa imperios necesar ca lotul sa fie intarit cu jucatori cu experienta, dupa ce in tur media de virsta a lotului a fost de 19,5 ani. Exista deja niste contacte cu Metrorex Bucuresti, ce joaca in liga a doua si are echipa de juniori campioana nationala, pentru un schimb de jucatori. „Noi dorim rugbisti experimentati, in contrapartida, putind oferi tineri de perspectiva”, a declarat Antohi.
In ipoteza in care se face rost de „suplimentul” de 250 de milioane iar lotul va fi intarit, seful Politehnicii este optimist chiar in ceea ce priveste mentinerea in prima liga: „Avem informatii ca din prima liga va retrograda o singura echipa, criza din rugby lovind si formatiile din esalonul doi. In aceste conditii, avem nevoie de trei victorii pentru a ne mentine in elita. Si cum jucam acasa cu Lupeniul, Suceava si Clujul, eu zic ca putem spera sa ne atingem obiectivul”. Echipa ieseana se antreneaza pe stadionul Tineretului, din Abator.
Leonida Antohi mizeaza si pe emulatia ce s-ar putea crea in jurul terenurilor strajuite de H-uri din Iasi, odata cu revenirea nationalei in fosta capitala a Moldovei. „Cu o saptamina inainte de reluarea campionatului, Romania disputa un joc foarte important in Cupa Europei pe Natiuni cu Georgia, organizarea partidei revenind Iasului ce va mai gazdui, in iunie, si un test cu Italia, echipa participanta in Turneul celor 6 Natiuni. Aceste actiuni ar putea stimula sponsorii locali in privinta ajutorului pe care l-ar putea acorda echipei iesene de rugby”, a incheiat presedintele CS Politehnica. (Ovidiu MINEA)

Comentarii