Revine Andrei Cristea!

Subtitlu

miercuri, 04 februarie 2009, 21:32
3 MIN
 Revine Andrei Cristea!

Aseara, tirziu, conducerea clubului Politehnica Iasi s-a inteles cu Dinamo si cu atacantul Andrei Cristea pentru un imprumut pina in vara la clubul iesean. Cristea a jucat si in returul trecut cu imprumut la Politehnica, atunci venind de la FC Timisoara. Andrei s-a dovedit providential pentru echipa ieseana, el inscriind sase goluri intr-un retur formidabil pentru formatia antrenata atunci de Ionut Popa. Cristea se afla in Antalya, cu Dinamo si va face jonctiunea cu lotul iesean, care va pleca astazi in aceasta regiune, documentele de transfer urmind a fi semnate ulterior. La conferinta de presa organizata ieri, in incinta stadionului din Copou, presedintele Sorin Boca anuntase deja posibilitatea revenirii lui Cristea, iar antrenorul Cristiano Bergodi s-a aratat incintat de aceasta perspectiva: Trebuie sa fiu nebun sa nu mi-l doresc pe Cristea la echipa. Totusi, daca Andrei nu poate veni, am incredere in componentii actuali ai formatiei, care pot evita retrogradarea, chiar daca nu mai vine nici un jucator",a spus Bergodi.

In ceea ce priveste cantonamentul, iesenii vor pleca astazi spre Turcia, unde vor sustine cu cinci jocuri amicale, cu echipe de prim esalon din tari cu fotbal mediu si modest. Dupa ultimele antrenamente desfasurate in Copou, antrenorul Cristiano Bergodi s-a decis sa ia in Turcia un lot de 24 de jucatori. In privinta jucatorilor aflati in probe, brazilianul André Todescato (fundas stinga brazilian venit de la formatia letona Skonto Riga) a semnat deja un contract cu Poli, pe sase luni, cu posibilitate de prelungire in vara, iar transferul fundasului drept Dorin Mihut (liber de contract, ultima data la UTA) a cazut, din cauza unor neintelegeri contractuale, astfel incit conducatorii din Copou vor cauta un alt jucator de acelasi profil. In legatura cu cei doi tineri atacanti brazilieni sositi marti, Cristiano Bergodi l-a retinut in pregatiri pe Leandro da Silva, in timp ce Ramon da Costa, se va pregati in Copou cu echipa a doua. Din lotul care va decola astazi spre Turcia va lipsi fundasul Iosif Kalai din motive medicale, dar va face parte fundasul Dan Apetroaie, de la Poli II. Totodata, Sorin Boca a mai spus ca in cantonamentul din Antalya mai sint asteptati doi jucatori in probe.

Bergodi a refuzat Rapidul

 Antrenorul Cristiano Bergodi a precizat ca va folosi stagiul din Turcia pentru a incerca sa creioneze echipa de baza cu care Poli va ataca returul. Totodata, el si-a exprimat dorinta de a nu juca in Antalya cu echipe romanesti, desi a fost contactat chiar de fostul sau club, Rapid, in aceasta privinta: " Chiar m-a sunat Marian Rada sa imi propuna sa jucam un meci amical in Antalya, dar prefer sa joc cu echipe straine", a explicat tehnicianul.  In privinta luptei pentru evitarea retrogradarii, Bergodi a opinat ca principala adversara a Politehnicii este Farul Constanta, dar nu exclude ca Pandurii Tirgu Jiu si Gloria Bistrita sa fie echipele care vor juca la vara in matineu.

 

Ei pleaca in Antalya

Portari: Branet, Plesca, Marc

Fundasi: Buta, Onut, Munteanu, Ilie, Pecnik, Todescato, Apetroaie.

Mijlocasi: Miclea, Gavatorta, Milea, Sfirlea, Bratu, Oprea, Viveiros, Bersnjak, Ignatov, Straton, Montiel

Atacanti: Bilba, Palimaru, Leandro.

Amicalele Politehnicii in Turcia

8 februarie: cu Andijan (Uzbekistan I, locul V):

10 februarie: cu FK Dukla Banska Bystrica (Slovacia, I, locul VIII)

12 februarie: cu Mika Ashtarak (Armenia I, locul IV)

14 februarie: cu adversar nedesemnat (probabil, din Slovenia)

16 februarie: cu Slavia Sofia (Bulgaria, I, locul VIII)

Comentarii