Revolutia lui Lita

miercuri, 28 martie 2001, 23:00
3 MIN
 Revolutia lui Lita

Ani de-a rindul orgoliile, interesele politice si personale au primat atunci cind a fost vorba de FC Municipal Poli, miza subiectului "echipa-fanion a Iasului" fiind imensa. Dupa ce, atita amar de vreme, nimeni nu a reusit sa aduca la aceeasi masa pe toti oamenii influenti ai orasului si judetului, o actiune-fulger a antrenorului principal al gruparii din Copou, Ioan "Lita" Dumitru a creat premisele renasterii fotbalului din capitala Moldovei.
Ieri dimineata, fostul mare international de la Guadalajara, s-a dus cu jalba in protap la primarul Iasului, Constantin Simirad. Rezultatele discutiei au fost prezentate de tehnician: " Asa cum am prevazut, la urechile domnului primar nu au ajuns decit lucruri care au convenit anumitor persoane. Cind i-am prezentat tabloul real al faptelor care se petrec la echipa, domnului primar nu i-a venit sa creada. Efectiv a ramas stupefiat. Domnia sa si-a manifestat dorinta de a se intilni cu prefectul Rusu Banu si cu toate personalitatile acestui oras si judet pentru a se pune odata pentru totdeauna ordine la echipa de fotbal, realizind importanta sociala si de imagine care o da sportul-rege". Dumitru, care i-a spus lui Simirad ca daca lucrurile se vor pune la punct in ceea ce priveste echipa, se va stabili in Iasi (!), nu a scapat mingea ridicata la fileu si, de la Palatul Roznovanu, s-a deplasat la Casa Patrata. "O secretara mi-a spus ca domnul Banu nu ma poate primi pentru ca are un program incarcat. Totusi, am mai asteptat citeva minute si cind m-a vazut prefectul, care mi-a marturisit ca m-a admirat ca jucator, a lasat totul la o parte si a stat de vorba cu mine, de fata fiind si aproape 20 de ziaristi. Si domnia sa si-a exprimat dorinta de a actiona din inima pentru ca Poli sa redevina ce a fost" a relatat Lita.
Concretetea actiunii de ieri inseamna o intilnire care va fi organizata luni dimineata la Prefectura intre Corneliu Rusu Banu, primarul Simirad si Lita Dumitru in care se vor discuta prosibilitatile reale de redresare ale FCM Poli Iasi. "Multa lume mi-a spus ca PDSR-istii si moldovenii nu se vor aseza la aceeasi masa, pentru ca nimeni nu a reusit sa-i adune. Chiar daca nu ma intereseaza politica, eu am reusit acest lucru pentru ca sefii Iasului isi dau seama ca imaginea fotbalistica a orasului in tara, este deasupra oricaror orgolii. Dupa discutiile de ieri, am convingerea ca atit prefectul, cit si primarul, care mi s-au parut doi oameni minunati, doresc binele Iasului si imi pun mari sperante in intilnirea de saptamina viitoare" a spus Dumitru.
Antrenorul iesean a mai spus ca rezultatele imediate nu au cum sa apara. "Nimeni sa nu se astepte ca peste noapte vom incepe sa batem pe toata lumea. Lotul de jucatori este foarte subtire. Am ajuns sa folosim in meciuri oficiale cite 5 juniori fara o prea mare valoare, lucru de neconceput. Daca va fi stabilit un plan clar de perspectiva, in citeva luni lumea va lua cu asalt stadionul din Copou pentru a vedea spectacolul pe care iesenii il doresc din tot sufletul", a incheiat Dumitru. (Ovidiu MINEA)

Comentarii