Rocar sau UTA – ultima enigma

vineri, 18 iunie 1999, 23:00
2 MIN
 Rocar sau UTA – ultima enigma

Desi in mod obisnuit, finala Cupei Romaniei coincide cu sfirsitul stagiunii fotbalistice interne, acum chiar si dupa decernarea pretiosului trofeu, au mai ramas citeva treburi de rezolvat in fotbalul romanesc. Mai exact, astazi, de la ora 11,00, se vor desfasura partidele care vor completa ultimele "X"-uri din tabloul viitoarelor Divizii A si B. Mai exact, la Alba Iulia se vor lupta, pentru un loc sub soarele primului esalon, ocupantele locului II din cele doua serii ale Diviziei B, AS Rocar si UTA, iar la Plopeni si Sibiu se vor intilni, pentru promovarea in B, Juventus Steaua Bucuresti cu Petrolul Braila si, respectiv, Flacara Horezu Vilcea cu Sticla Ariesul Turda.
La fluierul arbitrului Sorin Corpodean, pe stadionul din Cetatea Unirii se vor intilni doua echipe cu sanse egale de promovare. Rocar, numita de unii "Dinamo B", are in balanta argumentul financiar si, implicit, un lot destul de experimentat. Portarul Daniel Coman, fundasul Tinel Petre, mijlocasii Cezar Dinu si Moga, sau atacantul Vrajitoarea sint nume cunoscute pe prima scena. Nu ne indoim ca echipa antrenata de Silviu Dumitrescu va face totul pentru a se impune, ea avind un final de sezon mai usor, deoarece promovarea s-a decis cu mai mult timp in urma. La rindul ei, "Batrina Doamna" UTA a transat in ultimele etape duelul cu ARO Cimpulung (un alt "cuib" dinamovist) si, in ciuda unor zvonuri pesimiste, nu vrea sa rateze un asemenea obiectiv. Desi cu mai putin nume celebre in lot, team-ul condus de Francisc Tisza exceleaza prin omogenitate. Oricum sint multi bani in joc, de ambele parti, intre 3000 – 5000 de dolari. Formatiile probabile sint urmatoarele:
Rocar: Coman – T. Petre, Margarit, Serban, Oprea, M. Alexa – C. Dinu, Moga,D. Alexa – Vrajitoarea, Atanasoaie.
UTA: Papp – Diaconescu, Botis, Gaman, Zaha, Panin – Almasan, R. George, Ciubancan – Dragan, Maris.
Partida are importanta pentru viitoarea configuratie a Diviziei B si dintr-un alt motiv, fiindca, in cazul promovarii Rocarului o echipa din seria a II-a va trebui sa treaca… muntii.
In barajele pentru Divizia B, Juventus Steaua (antrenata de Mihai Stoica) este favorita, prin prisma lotului, dar si a relatiilor, brailenilor de la Petrolul. Echipa de la Dunare, pregatita de cunoscutul tehnician Ionel Iuga, are citiva jucatori buni fugiti de la Dacia Unirea si, in plus, un international: Vasile "Pluto" Bratianu, cel care face cuplu ofensiv cu ex-galateanul si ieseanul Podoaba. Dincolo, Vilcea lui Marian Basno are o trupa de zile mari cu multe vedete: portarul David, Huza, Panescu, Stancu si, mai ales, atacantii Daniel Dumitrescu si Danut Frunza. In fata lor, sticlarii ardeleni n-au alte atuuri decit tineretea si (poate) ambitia! (Nic. G)

Comentarii