Romanian Premier League

vineri, 28 iulie 2006, 21:02
3 MIN
 Romanian Premier League

La inceputul lunii iunie, s-a incheiat ultimul campionat al Diviziei A, iar ieri a inceput primul campionat al Ligii I, astazi si miine fiind programate a se disputa sapte partide, care mai de care mai ochioase. Pentru amatorul pasionat de fotbalul intern, intotdeauna meciurile primei etape sint in totalitate interesante. Cum mai misca granzii? Ce noutati apar in loturi? Cum se descurca nou-promovatele?. Ceea ce nu inseamna, insa, ca nu exista meciuri mai importante decit celelalte. Iata, de pilda, in etapa inaugurala a acestei „Romanian Premier League” putem alege doua meciuri de foc. Ar fi fost chiar trei, daca Sportul Studentesc nu a fost retrogradata in esalonul secund, fiindca gilceava intre vecinii din Regie si Giulesti, echipe clasate pe locurile IV si II in campionatul trecut, nu poate fi neglijate.
Capetele de afis ale rundei inaugurale sint nocturnele de azi si miine. Steaua va juca la Timisoara, impotriva mereu pretentioasei si nemultumitei Poli Timisoara. In acest an, banatenii nu si-au propus obiective prea pretentioase, iar noul antrenor Sorin Cirtu pare preocupat mai mult de constructia unei echipe solide, decit de rezultate imediate, cum cer suporterii timisoreni. Ceea ce nu inseamna ca Steaua va avea un meci usor pe Bega. Duminica seara, National intilneste pe Dinamo intr-un meci in care vom vedea adevaratul potential al „ciinilor”, dupa verificarile total neconcludente din meciurile cu maltezii. Este drept, National a „maritat” multi jucatori, conform traditiei si au un antrenor debutant la cirma (fostul golgeter Marin Duna), dar tot traditia spune ca echipa bancara a creat mereu probleme dinamovistilor. Curiozitatea microbistilor este potentata si de primul meci al Craiovei, dupa purgatoriul de un an in Divizia B, mai ales ca oltenii au dezamagit profund in meciurile de pregatire. Insa Vasluiul este mult sub potentialul de anul trecut, in ciuda faptului ca au un meserias la cirma. Ceilalti olteni mai de la Nord, Pandurii, treziti intempestiv la masa bogatilor, trebuie sa primeasca vizita Rapidului, care, va reamintim, in primavara a suferit din greu pe malurile Jiului: 0-0 la Tg. Jiu si infringerea de pomina de la Petrosani din ultima etapa. Sa nu uitam nici partida de la Galati, intre Otelul si CFR Cluj, doua echipe foarte bine plasate din punct de vedere financiar, debutul absolut al Unirii Urziceni pe prima scena ca si evolutia argesenilor condusi de „principele” Giuseppe Giannini la Petrosani.
Programul etapei
Astazi 17,00 Univ. Craiova – FC Vaslui Al. Tudor TVR 2
Astazi 17,00 Unirea Urziceni – Poli Iasi M. Martis Telesport
Astazi 21,00 Poli Timisoara – Steaua S. Corpodean Antena 1
Miine 18,00 Otelul Galati – CFR Cluj T. Lajos Terlesport
Miine 18,00 Pandurii Tg. Jiu – Rapid S. Coltescu National TV
Miine 18,00 Jiul – FC Arges Aug. Constantin –
Miine 20,30 FC National – Dinamo Cr. Balaj TVR 1
Primele meciuri din Liga I
UTA – Farul 1-1 (0-0). Elevii lui Marius Lacatus au realizat doar o remiza in fata uneia dintre cele mai puternice echipe ale provinciei, Farul. Constantenii s-au aparat in prima repriza, iar in minutul 49 au obtinut un penalty, Gurita fiind faultat in careu de portarul Daniel Tudor. Iulian Apostol a transformat lovitura de pedeapsa, inscriind primul gol al Ligii I. Dupa citeva minute de deruta, aradenii au asaltat furibund poarta lui Curca, reusind o egalare binemeritata in min. 81, printr-o actiune frumoasa a ex-stelistului Simion.
Ceahlaul Piatra Neamt – Gloria Bistrita 1-0 (1-0). Dominarea consistenta a gazdelor, presarata cu periculoase contraatacuri bistritene, nu s-a concretizat decit in min. 54, cind Doicaru a inscris dupa o frumoasa actiune personala. Ceahlaul a jucat in acest meci cu cinci stranieri, dintre care a impresionat argentinianul Gaston Diaz.

Comentarii