Rusii se tem de noi

miercuri, 17 aprilie 2002, 23:00
4 MIN
 Rusii se tem de noi

In conditiile in care multe echipe nationale de rugby se pling de lipsa meciurilor-test, federatia rusa de specialitate va propune in curind infiintarea unei noi competitii, care sa se numeasca Turneul celor Patru Natiuni. Conform oficialilor rusi, aceasta competitie urmeaza sa se desfasoare in aceeasi formula ca si celebrul Turneu al celor Sase Natiuni. Astfel, in primul an, o echipa va primi pe teren propriu adversarul, iar anul urmator se va deplasa pe teren strain, pentru a disputa partida retur. Din aceasta competitie vor face parte echipele Rusiei, SUA, Japoniei si Chinei. Rusia ar urma sa dispute primul meci in aceasta vara, impotriva reprezentativei SUA, cel mai probabil la Krasnodar, iar cealalta partida, cu Japonia, este programata sa se desfasoare in deplasare.
Promovarea acestei competitii face parte din strategia de dezvoltare a rugby-ului rus, inceputa in ultima vreme. Aceasta include crearea unei ligi semiprofesioniste in Siberia si a debutat cu
atragerea unor jucatori sud-africani in echipa nationala a Rusiei, profitind de faptul ca noul
antrenor al Rusiei este James Stoffberg. Bizar este faptul ca rusii n-au avut intentia de a invita in aceasta competitie, pe care o doresc de valoare, nici reprezentativa Romaniei, nici pe cea a Georgiei, recunoscute ca doua forte ale sportului cu balonul oval in Europa. Ramine de vazut daca Federatia Internationala de Rugby isi va da girul pentru noua competitie si daca va accepta denumirea de Turneu al celor Patru Natiuni, propusa de rusi.
$ VIP la datorie
Toti conducatorii Iasului pronosticheaza victoria echipei Poli Unirea, simbata, cu Sportul Municipal Vaslui
Febra derbiului de simbata din C1 dintre Poli Unirea Iasi si Sportul Municipal Vaslui a lovit si virfurile conducerii locale. Politicieni de prim rang, conducatori ai urbei si judetului au anuntat ca isi vor modifica programul pentru a nu rata prezenta in Copou. Senatorul Ion Solcanu a spus ca desi nu a iesit in fata a ajutat "din umbra" foarte mult pe Poli Unirea preferind aceasta ipostaza si pentru viitor. " Nu imi place sa ma bat cu pumnul in piept" a spus Solcanu care a comentat astfel meciul de simbata: "In ciuda programului foarte incarcat, voi lasa totul la o parte si voi veni la intilnirea decisiva cu Vasluiul. Tinind cont de evolutia echipei noastre in ultima perioada, cred intr-o victorie a lui Poli cu 2-1. Succesul ne poate aduce mult mai aproape de divizia B care, din punctul meu de vedere, constituie doar o etapa in drumul spre divizia A acolo unde Iasul isi are locul". Senatorul PSD a adaugat ca asteapta sa vada noua fata a stadionului de la preluarea administrarii acestuia de catre RAJAC Iasi, fapt pe care l-a considerat "pozitiv".
Nici prefectul Corneliu Rusu Banu nu va lipsi de la meci. "Este pentru prima data cind dau un pronostic: cistigam la doua goluri diferenta. Ma astept ca, indiferent de functia pe care o ocupa, tot ieseanul sa se comporte ca un adevarat suporter al lui Poli" a declarat prefectul care a tinut sa adreseze si citeva cuvinte de lauda la adresa "Ziarului de Iasi".
Desi nu se afla in Iasi, presedintele Consiliului Judetean,
Lucian Flaiser a transmis incurajarile lui gruparii din Copou: "Personal am incredere in profesionalismul lui Vasile Simionas si a intregii echipe si cred ca, impreuna cu miiile de ieseni care vor veni la meci, Poli va reusi sa cistige meciul". Pronosticul lui Flaiser este strins: "Merg pe o victorie a Iasului cu 1-0 sau 2-1. Desi se vehiculeaza anumite lucruri necurate, eu am incredere ca se va juca fotbal adevarat, iar baietii nostri vor rasplati dorinta infocatilor microbisti ieseni cu o victorie. Si daca reusim sa invingem si etapa viitoare, la Botosani, cu echipa de pe locul 3, cred ca putem sa ne gindim la divizia B. Voi fi prezent la partida cu Vasluiul pentru a-i incuraja pe fotbalisti ca suporter, dar si pentru ca acestia sa simta ca autoritatile locale sint alaturi de ei".
Cum primarul Constantin Simirad este plecat din tara, viceprimarul Vasile Munteanu ii tine locul in ceea ce priveste sprijinul municipalitatii in organizarea partidei: "Am vorbit personal cu cei de la RATC si ii asigur pe ieseni ca vor avea suficiente mijloace de transport la dispozitie pentru a putea veni si pleca de la stadion". Numarul 2 din Palatul Roznovanu va fi prezent la stadion si apreciaza ca "daca vom avea un arbitraj corect, cu siguranta vom cistiga. Pronosticul meu este 1 sigur, la scor oscilez intre 2-0 si 2-1. Desi meciul este capital pentru ambele echipe, cred ca Poli va transa disputa in favoarea ei datorita avantajului dat de terenul propriu si de sustinerea publicului, care cred ca va fi foarte ridicata, dar si de valoarea superioara a echipei". (Ovidiu MINEA)

Comentarii