S-a sfirsit!

duminică, 17 iulie 2005, 23:00
2 MIN
 S-a sfirsit!

Sperantele nutrite dupa prima zi a intilnirii de Cupa Davis, dintre Croatia si Romania s-au risipit in mare masura, dupa un dublu infernal, disputat simbata.
Reamintim ca in prima zi, Andrei Pavel l-a invins cu 1-6, 6-3, 4-6, 6-3, 6-4 pe Mario Ancic dupa o disputa de aproape patru ore, dupa care Ivan Ljubicic l-a desfiintat pe Victor Hanescu cu 6-3, 6-2, 7-6. Meciul de dublu a durat mai mult decit partida Pavel – Ancic (patru ore si doua minute). Am avut sperante dupa primul set, in care Andrei Pavel si Gabriel Trifu a reusit sa obtina break-ul victoriei exact la 6-5, un break obtinut la zero si inca pe serviciul temutului Ljubicic, care a gresit in serie. De altfel, Ancic a fost omul partidei de dublu, in timp ce la noi serviciile lui Trifu au fost mai puternice si mai exacte decit ale lui Pavel. Setul secund s-a decis tot pe un singur break, Pavel facind dubla greseala, la 30-30, si croatii au invins cu 6-4. Nu a mai gresit insa nimeni la serviciu in setul al treilea, ajungindu-se la un tie-break lung, dupa ce romanii au condus cu 4-1. Mingile de set au alternat de o parte si de alta, dar sansa a suris, in final, tandemului Pavel – Trifu, cu 11-9 in tie-break! Echipa Romaniei putea sa se desprinda decisiv inca din setul urmator, dar break-ul din start a fost recucerit de croati, care au cistigat si setul patru cu 6-4. S-a ajuns in decisiv, unde s-a mers cap la cap pina la 5-4 pentru croati. Atunci, au intervenit si arbitrul de scaun, francezul Pascal Maria, in favoarea gazdelor, anulind doi asi perfecti ai lui Pavel. Monsieur Maria n-a vazut nici serviciul gresit al lui Andrei, influentat de zgomotul produs de spectatorii de la Split. A trebuit sa intervina supervizorul ITF, Staffan Franksson, care i-a acordat doua mingi lui Pavel, ceea ce a atras minia capitanului nejucator croat, Nikola Pilic, acesta avind nesimtirea de a declara ca taman Croatia a fost furata. In asemenea infern, Ljubicic si Ancic si-au cistigat break-ul dorit si Croatia a luat un avantaj care s-a dovedit decisiv.
Ieri, in primul meci, Ljubicic a obtinut inca o victorie fara drept de apel: 6-3,6-4, 6-3 cu Andrei Pavel, Croatia a facut 3-1 si ultimul meci n-a mai contat. Ancic l-a invins pe Hanescu in doua seturi la tie-break.
In semifinale, Croatia va intilni Rusia, iar Argentina va juca impotriva Slovaciei. (Nic. GRECU)

Comentarii