S-a stirnit uraganul

luni, 22 februarie 2010, 21:47
4 MIN
 S-a stirnit uraganul

Poli a plecat ca din pusca in retur! Desi a intilnit una dintre cele mai puternice echipe din Liga I, care si-a permis sa tina un jucator ca Herea pe banca de rezerve, Iasul s-a impus simbata in fata Rapidului, producind astfel una dintre semi-surprizele startului returului. Meritele gazdelor sint cu atit mai mari cu cit acestea au avut nu mai putin de sapte absente importante in lot, iar patru dintre titulari nu au nici o luna de cind au imbracat tricourile cu calutii albastri pe piept, Andrei Ionescu nejucind la noua echipa nici macar un amical!

Arma cu care Poli a batut Rapidul a fost determinarea. Mobilizati perfect si cravasati in permanenta de pe margine de antrenorul Petre Grigoras, iesenii au fost mult mai prezenti in joc decit adversarii, lipsa de omogenitate precum si decalajul valoric existent fata de giulesteni fiind anulat de angajamentul moldovenilor. Drept urmare, Poli a cistigat la toate capitolele, 9-7 la suturi, 7-4 la ocazii importante si 2-1 la goluri, lucru care face ca plecarea lui Paun din ofsaid, la golul doi, sa treaca in plan secund, victoria nefiind contestata de nimeni imediat dupa meci.

In afara de rezultat, principala curiozitate a fanilor Politehnicii, privati pina simbata de posibilitatea de a vedea "live" in acest an echipa favorita, a fost legata, firesc, de noile achizitii. Si spectatorii au avut ce vedea! Desi tineri, Onicas si Ionescu nu au fost coplesiti de miza, ei fiind motoarele echipei, colaborarea cu Negru, care poate fi considerat si el un jucator aproape nou, dupa absenta indelungata din tur, mergind pina la un punct. Si atacul a capatat valente pozitive notabile, Badea si Paun, desi nu sint inca reglati pe aceeasi lungime de unda, etalind calitati certe si dind speranta ca Poli va recapata gradul de periculozitate ofensiv avut in vremea lui Andrei Cristea. Marea surpriza a fost insa randamentul defensiv, linia de aparare, considerata punctul nevralgic al echipei, rulind neasteptat de bine.

Tragind linie, start foarte bun si sperante pentru Poli inaintea unui retur care se anunta extrem de dificil, mai toate echipele care se bat pentru evitarea retrogradarii avind evolutii bune si foarte bune in prima runda din 2010.

Poli-catalog

Plesca (5) – profitind si de lipsa de forta ori inspiratie a rapidistilor, a parat citeva suturi, cel al lui Lazar, din minutul 22, fiind trimis din postura de "unu la unu"; a avut citeva ezitari, cea din minutul 78, cind a iesit hazardat in fata lui Raduta, costind golul ce a adus emotii serioase pe final.

Straut (6,5) – surpriza placuta. I-a anihilat pe Cesinha si Herea, a urcat de citeva ori foarte periculos in ofensiva.

Mihajlov (6,5) – a adus siguranta de care avea nevoie compartimentul considerat cel mai vulnerabil al iesenilor.

Straton (6) – a jucat simplu, avind putine erori.

Costache (6) – a facut unul dintre cele mai bune meciuri de cind a venit la Poli, gresind mult mai putin in comparatie cu meciurile din tur.

Ionescu (7,5) – a pasat bine, a participat la constructia ambelor goluri, a avut un sut foarte periculos, in minutul 25.

Onicas (6,5) – a tinut bine mijlocul.

Negru (7,5) – a stat destul de sus in prima repriza; dupa pauza a parut mai ordonat si mai inspirat, inclusiv la faza din care a deschis scorul.

Bujor (5,5) – voluntarismul sau nu a generat rezultate concrete.

Badea (7) – un sut periculos, trimis in minutul 13, citeva actiuni in care a semanat panica, dar si citeva intirzieri in a pasa spre Paun, in momente in care ex-dinamovistul se afla in pozitii ideale.

Paun (7,5) – dupa un prim act in care a avut o singura aparitie la finalizare, in minutul 17, cind a incercat o executie cu calciiul, a fost foarte prezent in repriza a doua, cind a semnat golul doi si alte doua ocazii importante.

Birladeanu (5,5) – desi a alergat mult, s-a intilnit rar cu balonul.

Buhusi a intrat in minutul 77 iar Cuciula in minutul 87.

Un bulgar in probe

Desi campionatul s-a reluat, Politehnica Iasi continua sa caute solutii de intarire a lotului. Astfel, astazi este asteptat in Copou un stoper bulgar de 26 de ani, Peicho Deliminkov, care va fi testat zilele urmatoare de antrenorul Petre Grigoras. Fotbalistul care a mai fost legitimat la Promorie, Naftex, Cernomoret, Pieta Hotspur, FK Ventpils, Beroe si Minior Pernik, si-a mai incercat si vara trecuta sansa de a juca in Romania, insa a fost refuzat de Petrolul Ploiesti. Altfel, artroscopia la care a fost supus Lucian Munteanu ieri nu a ridicat probleme deosebite, capitanul de echipa al iesenilor fiind asteptat sa reintre pe gazon peste o luna.

Vineri, jucam la Timisoara

Partida dintre FC Timisoara si Poli Iasi se va juca vineri, in loc de simbata, cum fusese programata initial. Saptamina trecuta s-a anuntat ca meciul dintre cele doua echipe se va juca simbata de la ora 18:00, insa conform discutiilor dintre LPF si reprezentantii televiziunilor care transmit meciurile din Liga I s-a stabilit ca acest joc sa se dispute vineri seara, de la ora 20:30 si sa fie transmis de DigiSport. Tot vineri vor avea loc meciurile Unirea Alba Iulia – Gloria Bistrita (14:00) si Ceahlaul – Otelul (17:00, ambele transmise de GSP TV). Simbata se joaca Universitatea Craiova – Gaz Metan (14:00, GSP TV), FC Vaslui – Pandurii (17:00, DigiSport) si International –  Dinamo (19:00 Digi Sport), iar duminica vor avea loc ultimele trei meciuri: Astra – FC Brasov (15:00, GSP TV), Rapid – Unirea Urziceni (17:00, Antena 1) si CFR Cluj – Steaua (20:30, DigiSport).

Comentarii