Sa batem si Steaua mica

vineri, 29 februarie 2008, 21:48
3 MIN
 Sa batem si Steaua mica

Dupa ce a trecut de Steaua Bucuresti in prima etapa a mini-returului, Politehnica Iasi ramine sa navigheze pe coordonate "ros-albastre", formatia din Copou urmind sa intilneasca miine, la Buzau, pe Gloria, o echipa privita unanim ca un soi de "satelit" al gruparii din Ghencea. Asta si datorita relatiilor de la "oficiala" dintre cei doi patroni, Gigi Becali si Costel Bucur, despre primul spunindu-se ca a bagat destui bani si in Gloria, dar si a formulei din iarba, cu Stefan Stoica, fost "secund" la Steaua, sef al bancii tehnice si un lot cu sapte jucatori stelisti.

Daca din punct de vedere al moralului, oaspetii stau comparabil cu buzoienii (bine montati de remiza de la Constanta si calificarea in semifinalele Cupei), nu la fel stau lucrurile in privinta starii lotului. Intr-o conferinta de presa organizata ieri, antrenorul Ionut Popa a declarat ca are probleme cu 8 jucatori!

"Onut e suspendat, Naidin, Ilie, Branet, Straton si Tincu sint accidentati, iar Mijin si Palimaru nu sint la capacitatea fizica normala. Daca meciul s-ar juca azi, nici unul nu ar putea intra pe teren!" , a spus tehnicianul, care a adaugat ca recuperarea lui Branet tine doar de o minune: "La Buzau cred ca va apara Plesca. Branet va putea juca doar printr-o minune, dupa ce a fost efectiv calcat in picioare de Goian si Moreno".

Mai multe date despre capacitatea de joc a iesenilor vor fi aflate astazi, dupa antrenamentul de dimineata ce va premerge deplasarii la Buzau (unde vor merge toti cei trei portari din lot), oficialii ieseni sperind inca in recuperarea lui Naidin.

Popa s-a referit si la Claudiu Ionescu, fostul jucator al Politehnicii, care face acum o figura frumoasa la Gloria. "Nu regret decizia de a-l ceda la Gloria pentru ca noi nu sintem adeptii violurilor fotbalistice. Dragoste cu forta nu se poate. Claudiu a vrut sa plece acasa si noi am fost de acord, asa cum am fost de acord si atunci cind Cernoch ne-a spus ca vrea sa plece , sau cind Buta a vrut sa se transfer in Ucraina", a declarat antrenorul, care a continuat si vineri sa laude adversarul de duminica: "Gloria a pierdut un singur meci in zece partide. Sint determinati, au o echipa tinara, plina de elan. Vom avea un meci mai greu decit cel cu Steaua".

Un alt element ce ar trebui sa conteze in economia jocului este starea de oboseala ce ar putea aparea in tabara buzoienilor, care au jucat joi, in Cupa Romaniei, 120 de minute in partida cu Pandurii.

Politehnica va fi sustinuta miine de un grup de suporteri, presedintele clubului, Sorin Boca, declarind: "Le punem la dispozitia suporterilor nostri doua autobuze care vor pleca spre Buzau duminica, la ora 7:00, din fata Salii Polivalente. Cred ca vom avea 70-80 de fani".

Formatiile probabile

Gloria: Minca – Nejneru, Vlaicu, Tudose, Filip – Bicfalvi, Litu – Vigariu, Cl. Ionescu, Eze – Simion.

Poli: Plesca (Branet) – Homei, Ciobanu, L. Munteanu, Pecnik – A. Cristea, Bersnjak, Milea, Naidin (Paruolo), Sfirlea – Bilba.

Comentarii