Sahiste ieseni la Europene

vineri, 01 iulie 2005, 23:00
2 MIN
 Sahiste ieseni la Europene

Desfasurat la Chisinau in perioada 10-24 iunie, Campionatul European individual de sah pentru senioare a adus la start o prezenta masiva a delegatiei Romaniei, care a intrat in concurs cu 14 reprezentante din totalul de 164. Clubul iesean CS Iasitel a avut si el doua nume pe lista, Iosefina Paulet si Smaranda Padurariu, ambele cu rezultate relativ bune obtinute pina in final. „Aceasta editie a fost declarata ca cea mai puternica competitie europeana de sah din ultimul timp. Atita Iosefina cit si Smaranda au fost la prima participare si s-au descurcat bine, in ciuda lipsei de experienta.” – spune antrenorul sportivelor la CS Iasitel, Vasile Manole, care n-a putut insoti sahistele la Chisinau din lipsa de fonduri. Cu sase puncte acumulate, Paulet s-a clasat in final pe locul 82 si a obtinut punctajul necesar obtinerii titlului de Maestra Internationala. La un punct in urma s-a situat Padurariu, care a terminat concursul pe locul 121 si a obtinut o norma de Maestra Internationala. Cele mai bune clasari ale romancelor la CE au venit de la Cristina Foisor (locul 29 cu 7,5p), Corina Peptan (locul 57 cu 6,5p), Irina Ionescu (locul 62 cu 6,5p) si Maria Bogza (loc 80 cu 6p), in timp ce rezultate sub posibilitati au facut Cristina Calotescu (loc 94 cu 6p), Iulia Ionica (locul 96 cu 6p), Corina Gheorghe (locul 116 cu 5p), Gabriela Olarasu (loc 125 cu 5p) si Sabina Foisor (locul 129 cu 5p).
In paralel cu participarile internationale, sahistii de la CS Iasitel (antrenori Vasile Manole si Vlad Ungureanu) au onorat si competitiile interne, mai precis editia a XV-a Festivalul International de Sah „Trofeul Litoralului” organizat in perioada 20-29 iunie la Eforie Nord. Cu 26 de sportivi la start (majoritate cu virsta intre 6-9 ani) la toate cele patru sectiuni, iesenii au reusit sa obtina mai multe clasari bune: Bogdan Girbea (locul 1 la baieti 16 ani), Claudiu Epure (locul 4 la aceeasi categorie), Ilinca Verigeanu (locul 1 la fete 12 ani), Ioana Gelip (locul 3 la fete 12 ani), Vlad Stegariu (locul 5 la baieti 12 ani) si Robert Nastasa (locul 8 la baieti 12 ani).
Clubul cauta un colaborator
Din cauza restructurarilor din Romtelecom din ultimul timp, sprijinul pentru clubul Iasitel a incetat total, motiv pentru care antrenorii si sportivii propun institutiilor din Iasi, dornice de a sprijini si de a beneficia de imaginea activitatii clubului, o colaborare punctuala sau chiar o preluare. CS Iasitel vine in intimpinare cu un palmares bogat obtinut in cei sapte ani de activitate, adica 97 de medalii (dintre care 16 europene), 1500 de copii inscrisi si statutul de organizator al celui mai puternic turneu de sah din Romania, Memorialul „M. Sadoveanu”. (L.M.)

Comentarii