Salvati de gong

luni, 09 noiembrie 2009, 23:30
3 MIN
 Salvati de gong

Politehnica e in rezonanta cu nationala! Daca dupa intreruperea dinaintea remizei nesperate obtinute de tricolori in Franta, Iasul a bifat patru victorii si o remiza in meciurile oficiale pe care le-a disputat, dezastrul primei reprezentative din Serbia a fost urmat de cinci esecuri pentru trupa lui Grigoras, unul in Cupa si patru in Liga I. Iasul a alunecat astfel de pe locul VIII, unde statea la finele rundelor opt si noua, pina pe pozitia XIV, prima neretrogradanta a Ligii I. Tinind cont de criza de rezultate, dar, mai ales, de efectiv, zece jucatori avind probleme medicale(!), noua intrerupere a campionatului imbraca excelent formatia din Copou, care are doua saptamini la dispozitie pentru a-si recupera accidentatii si a pregati sprintul de final de tur. Un sprint care poate schimba multe dintre datele existente acum la Poli, unde frustrarea, nerabdarea si iritarea incearca sa preia controlul. Asta desi, daca privim mai atent la cifre, dracul nu este chiar asa de negru. Gruparea din Copou e pe locul XIV in ierarhia la zi insa, in clasamentul adevarului, care face diferenta dintre punctele aduse din deplasare si cele pierdute acasa, se afla, cu un pasiv de patru puncte, pe X-XI (exact obiectivul pentru acest sezon!), la egalitate cu mult mai galonata si puternica echipa a Craiovei. In cazul in care va reusi sa isi conserve actuala pozitie la "adevar" la sfirsitul turului, Politehnica isi va depasi rezultatele obtinute in ultimele tururi (perioade, e drept, subrede serios din punct de vedere financiar), ba ar fi foarte aproape de linia din returul trecut, atunci cind in Copou jucau fotbalisti ca Andrei Cristea ori Montiel iar punga larg deschisa facea ca Iasul sa fie echipa ce avea printre cele mai bune conditii din Liga I. La prima vedere, reteta pentru obtinerea obiectivului sugerat si de vicepresedintele Pavel Hodea, nu este simpla insa nu pare a fi nici foarte complicata, stringerea a sase puncte in ultimele patru runde, in care Politehnica va juca acasa cu Pandurii si Bistrita si va iesi la Brasov si Urziceni, fiind accesibila in cazul valorificarii duelurilor de pe teren propriu.

Pentru asta este insa imperios nevoie de rezolvarea problemei fundasului stinga si de crearea unei linii de mijloc puternice, pierderea a doua treimi din formula de baza Ignatov – Milea – Negru, simtindu-se din plin in ultima perioada. Misiunea pare a fi cu atit mai dificila pentru antrenorul Petre Grigoras cu cit improvizatii pe stinga nu se prea pot face iar primele solutii de rezerva pentru mijloc, Bratu si Bersnjak, nu pot fi apelabile, primul urmind a fi suspendat in timp ce slovenul are ginduri de plecare. Care vor fi solutiile tehnicianului si daca acestea vor da roade, ramine de vazut. Indiferent de rezultatele din ultimele patru meciuri ale anului, remanierea lotului in iarna, atunci cind se poate lucra fara presiunea timpului, asa cum s-a intimplat in vara, trebuie sa fie prioritatea zero a clubului.

 

Poli-catalog

Branet (7,5) – cinci interventii importante, doua in momente in care i-a avut in fata doar pe jucatori adversi.

Bratu (3) – la experienta lui, gestul din minutul 31, in urma caruia a fost eliminat, este impardonabil, mai ales daca tinem cont de conditiile deosebite in care juca Poli.

Mihajlov (5,5) – sigur aproape in tot meciul, a fost depasit destul de usor la ambele goluri ale gazdelor.

Ilie (5,5) – s-a simtit faptul ca nu era in plenitudinea fortelor.

Costache (4,5) – a inceput bine, avind chiar si doua faze in care putea sa inscrie, a centrat inaintea reusitei lui Miclea, apoi si-a "revenit", fiind depasit cu regularitate de tinarul Muntean, "motul" pe tort punindu-l in minutul 86, cind a respins gresit, in centru, la faza care a generat golul victoriei Mediasului.

Birladeanu (6) – s-a agatat de sansa primita, fiind util chiar si ca fundas; a fost la citiva centimetri de un gol fabulos, in minutul 90, cind a trimis balonul in bara de la distanta.

Straton (5,5) – greoi in unele momente.

L. Munteanu (5,5) – fara sa mai comita erori, ca in ultimele partide, a confirmat ca nu e in pasa cea mai buna.

Miclea (7) – a inscris golul Iasului, a muncit mult, indiferent de zona in care a actionat.

Bujor (5,5) – a avut doua actiuni periculoase.

Bilba (5,5) – izolat din minutul 31, nu a avut alta solutie decit sa alerge pina la epuizare.

Ignatov (5,5) – incomodat de terenul greu.

Constantin (5,5) – jucind cu febra, a fost moale.

Lamine a intrat in minutul 80.

Comentarii