Sapte – opt medalii

miercuri, 10 august 2011, 22:01
2 MIN
 Sapte – opt medalii

Romania participa cu o delegatie de 60 sportivi, condusa de Claudia Georgescu, director in cadrul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret (ANST), la a XXVI-a editie a Universiadei de vara, gazduita de orasul chinez Shenzhen intre 12 si 23 august. Obiectivele stabilite pentru sportivii romani (28 fete si 32 de baieti), de catre propriile federatii, sint cistigarea a 7-8 medalii si 10 locuri IV-VI.
Cei 60 de sportivi studenti vor participa la 9 discipline: atletism, baschet, gimnastica artistica, gimnastica aerobica, inot, haltere, judo, scrima si tenis de masa. Bugetul necesar pentru participarea delegatiei romane, cu o componenta totala de 85 persoane, la competitia din China s-a ridicat la 600.000 lei, 80 la suta din aceasta suma fiind numai transportul.
La editia din 2009, de la Belgrad, Romania a ocupat locul 33 in clasamentul pe medalii la Jocurile Mondiale Universitare, cu un bilant de patru medalii, una de aur, doua de argint si una de bronz. Gimnastul Flavius Koczi a cistigat aurul la sarituri si bronzul la paralele, atleta Ancuta Bobocel a cucerit argintul la 3.000 m obstacole, iar scrimera Simona Deac a luat argint la spada individual. Romania a fost reprezentata la Belgrad de 90 sportivi ce au concurat la sapte discipline.
Claudia Georgescu a declarat pentru AGERPRES ca initial s-a prevazut o participare cu doar 30 de sportivi la Shenzhen, dar Ministerul Educatiei si Cercetarii a dat dovada ”de o deschidere totala” si a aprobat largirea delegatiei. ”La Shenzhen vor merge cei mai valorosi sportivi studenti. Avem sanse mari la medalii, mai ales la gimnastica artistica, gimnastica aerobica, scrima, atletism si baschet”. Printre sportivii care vor participa la Universiada se numara atletii Bianca Perie, Cristina Bojin si Andreea Ogrezeanu, echipa masculina de baschet, gimnastii Flavius Koczi si Marius Berbecar, inotatorii Ionela Cozma si Norbert Trandafir, scrimerele Simona Deac si Elena  Munteanu, precum si jucatoarea de tenis de masa Elizabeta Samara. Doua treimi din delegatia romana a plecat deja in China, ultimii care vor ajunge acolo fiind atletii si sportivii de la gimnastica aerobica, care intra mai tirziu in concurs. (AGERPRES)

Comentarii