Saraca placa turnanta

duminică, 05 noiembrie 2006, 22:41
2 MIN
 Saraca placa turnanta

Politehnica Iasi a ratat vineri prilejul de a continua pe gazon sarbatoarea nocturnei. Trupa lui Ionut Popa a jucat haotic, nereusind sa-si impuna plusul de maturitate in fata unei echipe „crude”, insa foarte disciplinata tactic, care a acoperit excelent zonele terenului.
Intr-un meci in oglinda, cu doua dispuneri 4-4-2, decisiv a fost duelul de la mijlocul terenului. De partea ieseana, un cvartet neinspirat, cu grave deficiente la constructie, de cealalta, o linie compacta, harnica si tehnica, ce reusea sa faca fara probleme ambele faze ale jocului. Datorita acestor elemente a rezultat si aspectul general al partidei. Poli a fost silita sa sara des peste mijloc si sa mizeze pe mingi aruncate la bataie, inspre careul advers, in timp ce Gloria s-a aparat exact si a desenat frumos ori de cite ori avansa spre poarta lui Marc, care a ingreunat si mai mult misiunea gazdelor prin gafa de la gol. Sesizind problemele, Ionut Popa a mutat des in actul doi, desi a avut la dispozitie o banca foarte „subtire”. Mai intii, l-a scos pe Palimaru si l-a trimis pe Onofras in atac, linga Cernoch, Tincu intrind pe banda dreapta. Apoi, Poli a incercat sa sparga lacatul ardelean prin desfacerea jocului pe latime, Popa trecind la 4-1-4-1, cu Tincu si Sfirlea in centrul liniei mediane (raspunzatori doar de constructie, deoarece Saric le pazea spatele), Onofras si Cl. Ionescu pe benzi, schimbate des de cei doi. Nici aceasta solutie nu a avut efect, asa ca, dupa o ultima schimbare post pe post (Mitrovic – Saric), Iasul a apelat la o manevra disperata, trecerea lui Onut in avanposturi, gazdele revenind la mingile lungi, in conditiile in care nu mai avea timp pentru constructie. Mai mult chiar, finalul a capatat pentru Poli un caracter disperat, si celalat stoper, Ciobanu, avansind in zona careului advers, defensiva raminind doar in grija lui Buta si Bordeanu, ce stringeau in centru. Teoretic, intr-un astfel de tablou trebuia sa pice un gol, fie la poarta Gloriei, presata puternic, fie la cea a Politehnicii, in a carui jumatate de teren se cascau culoare cit o pista de aeroport, insa nimic nu s-a mai concretizat.
Poli-catalog
Marc (4) – a avut trei interventii foarte bune, insa a gresit flagrant la golul oaspetilor.
Buta (5) – pus des in dificultate de Paduretu.
Ciobanu (6) – sigur, a fost la un pas si de a repara gafa lui Marc de la gol.
Onut (6) – fara probleme in defensiva, a incercat sa impulsioneze echipa prin dese urcari in atac, finalul gasindu-l virf.
Bordeanu (5) – sub asteptari.
Onofras (5) – putine ruperi de ritm.
Iurisniti (5) – a pierdut duelul cu Al. Pacurar.
Saric (5) – continua regresul.
Sfirlea (6) – singurul mijlocas iesean care a mai incercat cite ceva.
Cernoch (6) – s-a zbatut mult, a avut si doua bune oportunitati de a inscrie, insa fara efect pe tabela.
Palimaru (5) – accidentat, nu a reusit mare lucru.
Tincu (4) – deceptionant.
Cl. Ionescu (4) – departe de pretentiile Ligii I.
Mitrovic a intrat in minutul 77.

Comentarii