Sarbatoarea victoriei

luni, 15 iunie 1998, 23:00
3 MIN
 Sarbatoarea victoriei

Bucuria victoriei Romaniei in meciul cu Columbia a declansat fiesta si la Bacau. Imediat dupa fluierul de sfirsit, lumea a iesit in strada si s-a indreptat spre centrul orasului, tineri, batrini, femei, studenti, copii manifestindu-si bucuria in fata Prefecturii. Circa 2.000 de oameni au umplut centrul orasului, convoaie de masini indreptindu-se din toate colturile Bacaului spre locul unde a devenit o obisnuinta a sarbatori victoriile fotbalului romanesc. O asemenea manifestare de simpatie nu a mai avut loc de acum patru ani, cind Romania reusea rezultate de exceptie la World Cup. In baruri, lumea a privit meciul la televizoare special amplasate pentru meciurile de la Coupe du Monde. Dupa incheierea partidei, restaurantele si barurile din centrul orasului au fost luate cu asalt, lumea sarbatorind prima victorie a «tricolorilor» in Franta. (Costel PLETOSU)
Iasi: Tot studentimea-i fruntea!
Ca de obicei cind e vorba de vreo manfiestatie de bucurie, Iasul a fost trezit la viata de studenti. Plecati din campusuri cu masini sau pe jos, dotati cu cele mai traznite ustensile, incepind cu clasicele drapeluri si terminind cu cearsafuri sacrificate si transformate in pancarte, "viitorul tarii", care a avut drept punct de intilnire Piata Unirii, a dat culoare si… zgomot. Bineinteles, nu au lipsit si accidentele, usoarele tamponari ale masinilor fiind primite cu zimbet. Claxoanele masinilor in care aproape obligatoriu trebuiau sa fie mai multe persoane decit capacitatea maxima s-au auzit pina tirziu, riuri de bere curgind in cinstea succesului tricolorilor.
Suceava: Sarbatoare mecanizata
Sucevenii au sarbatorit victoria asupra Columbiei prin demonstratii mecanizate. La citeva minute dupa finalul partidei intregul oras a fost trezit de zgomutul claxoanelor masinilor. Zeci de autoturisme au intrat in coloane care au inceput un mars al bucuriei si exuberantei. Dotate cu zeci de steaguri tricolore si cu diverse obiecte de facut zgomot, ocupantii masinilor s-au dovedit extrem de lipiciosi. Imediat, atrasi de larma, sute de suceveni au iesit in strada si au scandat mai ceva ca in decembrie ’89. Manifestarile de bucurie ale sucevenilor au continuat pina tirziu, in noapte. (Tiberiu AVRAM)
Botosani: Tinerii s-au bucurat de victoria Romaniei
Botosaniul a trait febra victoriei Romaniei. Intr-un oras in care fotbalul este slab reprezentat la nivel national, oamenii au trait intens primele trei puncte cistigate de trupa lui Iordanescu in grupa. Circa 200 de tineri au parcurs strada Unirii oprindu-se pentru citeva minute in fata Prefecturii. Sarbatoarea a continuat si dupa intilnirea de la Prefectura, tinerii fiind cei care au dat tonul. (Alin MORARU)
Braila crede in lacrimile Columbiei
La Braila uralele de bucurie au inceput mai intii pe scarile blocurilor pentru ca, putin mai tirziu, prea plinul satisfactiei sa se reverse pe strazi. Prezenta suporterilor entuziasmati in centru a fost timida la inceput. Trecusera zece minute de la sfirsitul meciului si aparuse doar o masina ai carei ocupanti fluierau frenetic, fluturind un tricolor printr-un geam lateral. Nelinistit de zgomot, un politist de la circulatie a oprit autovehiculul, luindu-l la intrebari pe sofer. Abia dupa ce s-a dumirit despre ce este vorba, omul legii i-a lasat in pace pe brailenii fericiti. Pe Calea Calarasi, in dreptul Primariei, a aparut un grup masiv de pustani care fluturau un drapel, scandind numele lui Adrian Ilie. Apoi, in citeva minute, s-a declansat o nebunie generala. Zeci de autoturisme cu farurile aprinse claxonau strident, acompaniind manifestarile exuberante ale suporterilor. Sutele de persoane adunate in Piata Independentei s-au indreptat apoi spre centru, savurind victoria in strigate puternice. Sub privirile oarecum ingrijorate ale politistilor, ce simteau ca nu mai au situatia sub control, sarabanda entuziasmului a devenit de neoprit. (Florentin COMAN)

Comentarii